Mutluluktan mı Terk Ediyorlar?

Mutlu kent Sinop’un nüfusu bir önceki yıla göre azaldı.

Mutluluktan mı Terk Ediyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılını ilgilendiren Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarını açıkladı. Buna göre Sinop nüfusu 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle 204 bin 133 kişi oldu.

Yine TÜİK verilerine göre en mutlu il olarak belirlenen Sinop’un nüfusu bir önceki yıla göre 393 kişi azaldı.

TÜİK Kastamonu Bölge Müdür Vekili Sevgi Altınbaş yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop’ta ikamet eden nüfus 2015 yılında, bir önceki yıla göre 393 kişi azaldı. Erkek nüfusun oranı yüzde 49,5 (101 bin 139 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 50,5 (102 bin 994 kişi) olarak gerçekleşti. Sinop nüfus büyüklüğü bakımından 81 il içerisinde 72. sıradadır.”

Sinoplular ise bu istatistik bilgi için “ Madem herkes mutlu da o zaman nüfus niye azalıyor ki? Demek ki göç var. Bu da gösteriyor ki istatistik bilgiler gerçeği yansıtmıyor ” dediler.

Sinop yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, önce 81 ilimizin en mutlu kenti, daha sonra da en memnun kenti sıralamasında birinci olmuşxtu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 09:48

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail ersoy
ismail ersoy - 8 yıl Önce

mutluluk hep azınlıkta olur.sinop nüfusu azalsınki yaşantı ucuzlasın işsizler sinop u teretsin her sorulan kişi mutluyum desin

cemalettin karakoc
cemalettin karakoc - 8 yıl Önce

hayal gücü sinirli, fazla gelismislik olmadigindan. elindeki ile yetinen, calisma hayali olmayan, haala iki-ücyüz senelik gelenekle ciftcilik yapan toplulukdan ve alkolin su gibi tükedildigi memleketden bu sonuc cikmasi normaldir.
özü ile celiskili.hakikati yansitmiyor

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

bazı etkinliklerin arifesinde istanbul da sinop için mutlu kent ifadesine gösterdiğim tepkiyi yazılarımı okuyanlar çok iyi bilir..bunu dernekler caimasındada eski bir dernek başkanı ve şimdilerde sindef meclis delegesi olarak ;;;sinop;;türkiyenin en mutlu kenti, mutlu kent istanbulda olacaktır..sözüne çok kızıyorum...sinop o kadar mutluda gurbete gitmek zorunda bıraktıklarına niye mutlu değil acaba..????????..neresi mutlu acaba? üç vekillik sayısı ikiye düştüğü içinmi çok mutlu Allahınız aşkına...hangi sanayi, hangi fabrika, hangi yapısal reformalara yapıldıda göç tersine dönmüşki.???????? evet oralarda elbette buralardaki gibi bazı tuzu kurularımız vardır..elbette olacaktır..ama sinop o bir elin paramakları kadarsayıya sahip tuzu kurulardan ibaret değildir...sinop okadar mutluysa, mutlu kentse o zmaan burayı terkedenlerin içinde bende dahil ya aslağız, yada aptal,yada aklımıza muakyyet olamayan zavallılarız..urdan o tuzu kurulara selam olsun,şarlatanlarada Allah akil versi

banner381
SIRADAKİ HABER