Tarihi Dokularımızı Kaybediyoruz

Bir şehrin tarihi kaybolursa kendi benliğimiz de kaybolur.

Tarihi Dokularımızı Kaybediyoruz

  Gerze’nin tarihi dokusuna ışık tutan ve 1956 yılında çıkan yangın sebebiyle halk arasında yangın evleri olarak bilinen evlerin yanına inşası devam eden 5 katlı modern binalar ne yazık ki tarihe gölge düşürüyor.

  İki katı ve bahçesi bulunan bu rengarenk evlerin yıkılıp yerine kazancına kazanç eklemek isteyen insanların hem ev hem de işyeri yapabilme düşüncesi, hem Gerzelileri hem de memleket özlemiyle başka şehirlerden gelip yaz aylarını ilçemizde geçiren halkımızı büyük bir şaşkınlığa ve üzüntüye boğuyor.

Bu muazzam yapıların gelecek kuşaklara taşınabilmesi için ilçe sakinleri yetkililerinden bu bina talanının önüne geçmesini istiyor.
Haber: Özge İnce.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 11:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerzeli
Gerzeli - 10 yıl Önce

gerze de yaşayan bir vatandaş olarak bu tarihi dokuların bozulmasına izin verilmesinden oldukça rahatsızım.turistler açısından büyük ilgi çeken bu yangın evlerinin yıkılıp tekrar bazı şahısların kazançlarına kazanç eklemek için hem iş yeri hem de ev yapabilme düşüncesinin bir an önce önüne geçilmesini kısaca bu bina talanına bir dur denilmesini ilçe yetkililerden acilen bekliyoruz...

banner381
SIRADAKİ HABER