Yaraya Neşter Vuruldu.

İşkur’ dan işsizlere müjde,2000 kişiye iş imkanı sağlanıyor.

  Sinop İş Kur İl Müdürlüğünce hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programında ilk adım atıldı. Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın Başkanlığında 30Temmuz 2012 günü ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen AKP İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu konferansa, konuşmacı olarak katılan projenin mimarı Sinop İşkur İl Müdürü Mikail Gökarslan proje hakkında katılanları bilgilendirdi.

Projenin asıl amacının “işsize yerinde istihdam sağlamak “ olduğunu belirterek başladığı konuşmasına; İl’ imizin işsizlik nedeniyle göç veren iller sıralamasında ilklerde yer aldığını, amaçlarının bu göçü önlemek ve yerinde iş imkanları sağlanarak köylerimizin alt yapı çalışmalarını tamamlamak olduğunu belirterek devam etti.

Proje kapsamında sağlanan 2000 kişilik istihdamın 300’ nün şu anda Sinop İl’ i ve ilçelerinde, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini, kalan 1700 kişinin ise,nüfus ve köy sayıları dikkate alınacak bir oran üzerinden il ve ilçelere dağıtılacağını ifade eden Müdür Gürarslan, Gerze ilçesine 158 kişilik bir kontenjan ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Başvuru tarihinin kurumca bilahere köy muhtarlarına duyurulacağını bilgisini de veren işkur müdürü, başvuru şartlarını;

18 yaşını doldurmak ve 55 yaşını geçmemek,

Dul ve yetim maaşı almamak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı çalışmamak olarak sıraladı.

İş süresinin 9 ay, aylık verilecek ücretin 750TL.olduğunu sözlerine ekleyen İşkur Müdürü Gökarslan, konuşmasını Gerze ilçesi ve köyleri için yapılacak başvurunun 158’ i aşması durumunda işe alınacakların Noter huzurunda yapılacak çekilişle belirleneceğini belirterek sözlerini noktaladı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2012, 11:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER