Dikmende Açık Hava Müzesi.

Dikmen belediyesi ile ortaklaşa planlamış oldukları Açık Hava Müzesi projesini faaliyete geçirmek için biraraya geldiler..

Dikmende Açık Hava Müzesi.

 Dikmen sınırları içersinde Can Kardeş Baysun YİBO Müdür yardımcısı Haydar Çimen, ve Öğretmenler Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek’i makamında ziyaret etti.

  Düzenlenen toplantıda 18. ve 19. Yüzyıllarda kullanılan ve günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş yöresel eşya kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacı ile proje kapsamında uygulama aşamasında bulunan Açık Hava Müzesi çalışmalarına hız verdiler. Projenin hedefi ise Dikmen ilçesi ve 31 köyünün kaybolmaya yüz tutmuş eski yıllardaki ev eşyaları, tarım malzemeleri ve eski yıllara ait yapıları bir araya getirerek Dikmen merkezde yöresel Açık Hava Müzesi oluşturularak alternatif bir turizm sağlamak olduğunu açıkladılar

Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek “Tarihi ve Kültürel miraslarımıza sahip çıkıp geçmişten geleceğe etkin bir miras olan yöresel kültürümüzü ön plana çıkarıp ilçemizi benzeri bulunmayan ve ülke çapında örneği olmayan alternatif turizm merkezine dönüştürerek yeni bir turizm modeli oluşturmak” dedi.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 14:21
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER