Gürses’den Basın Açıklaması

CHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Aydan Gürses, Kılıçdaroğlu’na karşı “çirkin bir saldırı” başlatıldığını ifade etti, “kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız” dedi.

Gürses’den Basın Açıklaması

CHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Aydan Gürses, parti ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

ÇİRKİN BİR SALDIRI BAŞLATILDI

Gürses, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Razamanoğlu’na yönelik sözleri üzerinden Kılıçdaroğlu’na karşı “çirkin bir saldırı” başlatıldığını ifade etti.

“Genel Başkanımızın sözlerini anlamak zeka ve vicdanla alakalıdır” diyen Gürses, “Üzücü olan bu olaya kadınların alet edilmesidir. Oysa biz kadınlar vicdanımızla, merhametimizle ve aklımızla hareket ederiz. Ben buradan bütün kadınlara sesleniyorum; bu çirkin oyuna gelmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.

“45 ÇOCUĞUMUZA TACİZDE AYAKLANACAKTINIZ”

AKP’li kadınlar tarafından CHP Genel Merkezinde önünde gerçekleştirilen protestolara değinen Gürses, şöyle devam etti:

“Aileden ve Kadından sorumlu Bakanları için, ‘Sema Ramazanoğlu yalnız değildir’ çığlıkları attılar, epeyce gürültü çıkardılar. 45 çocuğa tacize sorumluların ve yetkililerinin sessiz kaldığı, üstelik Aile ve Kadından Sorumlu Bakanın, ‘bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez’ söylemi karşısında, insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, Genel başkanımız, duyarlılık göstermiş, ‘Ey yetkililer çocuklarımıza sahip çıkalım’ demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde. Sizin bakanınız, Rıza Zerrab için, ‘Sana kimse bir şey yapamaz ben senin önüne yatarım’ dediğinde, bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız, hatta alkış tuttunuz. İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem?

Asıl, 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız, o zaman feryat edecektiniz. Ensar Vakfına, taciz olayına sahip çıkan Bakanınız için ayaklanacaktınız, böylesi bir suça sessiz kaldınız. Bugün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz.”

“HER TÜRLÜ İSTİSMARA KARŞI BİZ SET OLACAĞIZ”

Çocukların taciz ile tecavüz ile anılmasının, adlarının yan yana gelmesi insan olan herkes için katlanılmaz olduğunu ifade eden Gürses, “Bu siyaset üstü bir konudur, bütün kadınların bütün annelerin ortak, amasız, fakatsız birleşmesi, tek ses, tek yürek olması gereken bir durumdur. CHP’li kadınlar olarak buradan sesleniyoruz, çocuklarımıza karşı yapılan her türlü istismara karşı biz set olacağız. Bu yaptığınız, insanlığa da, kadınlığa da, hele hele anneliğe hiç yakışmadı. Biz çocuklarımızın da Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu asla bastıramazsınız” diye konuştu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 10:56

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER