Karadeniz “ Sinop Sahipsiz Değildir”

Uranyumu olmayan bir ülkede nükleer santral yapılamayacağını belirterek Sinop’un gözden çıkarıldığını ifade etti.

Mersin Akkuyu NGS projesinin ardından ikinci proje olan santral ile ilgili geçtiğimiz hafta Sinop Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinden ÇED Halkın Katılım Toplantısının yapılacağı duyurulurken; toplantının 6 Şubat saat 09.30’da Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli toplantı salonunda yapılacağı belirtildi. Toplantıya katılmak isteyen halk günün erken saatlerinde polis barikatıyla karşılaştı ve salonun dolu olduğu gerekçesiyle içeriye alınmadı.

TBMM Divan Katip Üyesi  CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM kürsüsünden 6 Şubat Salı günü yaşananları anlatarak toplantının tekrar yapılması gerektiğini vurguladı. Karadeniz, “ Sinop halkının nükleer santral istemediğini hem sizlere hem de Dünyaya duyurmak için bir kez daha  gündem dışı söz aldım. Ülkemizin muhteşem doğasına sahip ilimizde hiç istemediğimiz olaylar yaşadık. Mutlu şehrimizin sahipleri biber gazı ve şiddete maruz kaldılar. Polis barikatıyla en doğal hakkı olan halkı bilgilendirme toplantısına alınmadılar.” Diyerek sözlerine devam etti.

Karadeniz konuşmasının sonunda AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e sağduyu çağrısında bulunarak “ Sinop halkı %50’den ibaret değildir.” dedi. Karadeniz’in konuşmasını 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da destekleyerek TBMM kürsüsünde söz aldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 09:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER