Kimsesizler İçinde Bir Kimsesiz

Sinop’un Dikmen İlçesi Kanlıçay (Güzelceçay) mevkiinde ikamet eden Döndü Çelebi isimli köylünün feryadı yürek burktu.

  60 yaşındaki Döndü Çelebi, 80 yaşındaki annesi Fatma Dede ile birlikte tek katlı küçük bir evde yaşam mücadelesi veriyor.18 yıl önce eşini kaybeden Döndü Hanımın kendisi gibi eşini kaybeden annesinden başka köyde kimsesi bulunmuyor. Uzun yıllardır evinde su bulunmayan Çelebi günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için önceleri derelerden su taşıdıysa da dereler kuruduktan sonra bu pek de mümkün olmamış.

  Kameramıza konuşurken gözleri dolan Döndü Hanım ve annesi Fatma Hanım, seçim zamanı köye gelip oy kullanmadıkları için köyde bulunan su depolarından kendilerine su verilmediğini iddia ediyor. Konu ile ilgili olarak tüm yetkili makamların kapısını çaldığını fakat kendisinin yetkili kimseyle doğrudan görüşemediğini ifade eden Döndü Hanım, Köyde bulunan su deposundan su taşıyacak güçte olmadığı için bankadan 4 milyar kredi çekerek evinin bahçesine su deposu yaptırdığını söylüyor. Maalesef Döndü Hanım’ın bu çabası da yetersiz kalıyor. Çünkü deposuna su verilmediği için su ihtiyacını tanker getirttirip para karşılığında dolduruyor.

Evine su getirilmesi için her yola başvuran, bu konuda tüm çabaları karşılıksız kalan Döndü Hanım, Gazetemiz kamerası ile yetkililere seslenerek yardım istedi..

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 22:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

yönetici kardeşim senin görevin halk arasında adaleti sağlamak durma görevini yapp

vatandas
vatandas - 10 yıl Önce

nerdesin sayin baskan tam bir rezalet. sen evine gidince tabi suyun akiyor. b
. u insanlara yazik gunah degil mi tam bir rezilik

dikmenli57
dikmenli57 - 10 yıl Önce

bu kadinlarin halini görmezden gelen yetkililer özelliklee ilgili kaymakam ve yandaşlari hangi memlekete ve hangi zihniyete hizmet ediyorda bu kadinlarin feryatlarini görmüyor köy muhtari kiş uykusundami köylerin bu insanlarini halini görmeyen yetkili hizmetli ve kaymakam sayin başbakanin hizmet aşki konuşmalarindan istafade etsinde görevlerini adam gibi yapsinlar bunun arkasini birakmayiz

CEMİL AYDIN
CEMİL AYDIN - 10 yıl Önce

haberi yayinlayan ve memlekette sikinti çeken insanlarin varliğindan haberdar olan ilgili gazetecilere teşekkür ederim belki ilgilenmesi gerekn kurumlarda üzerine düşeni yaparlar.sayin gazetecvi arkadaş başarinizin devamini dilerim

banner381
SIRADAKİ HABER