GES Almanya’ya Gezi Düzenledi

Gerze Enerji Santralinin Almanya’ ya düzenlediği gezi son buldu.

GES Almanya’ya Gezi Düzenledi

  Bilgi notunu özüne dokunmadan, gazetemiz ilkeleri gereğince tarafsız bir gözle, içeriğini değiştirmeden haber metni olarak yayınlıyoruz.

   Gerze Enerji Santrali tarafından Almanya’ nın Mannheim kentine düzenlenen ve bu şehirdeki GKM kömürlü termik santrali ziyaret eden Sinop ve Gerze’ liler; bu şehir ve şehirde yaşayan akrabalarının son derece mutlu olduklarını, aynı teknoloji ile Gerze’ ye yapılacak bir termik santralin ilçeye büyük faydası olacağı gibi Gerze’ ye de zararlı olmayacağını ifade ettiklerini dile getirdiler.

Kurulu gücü 1.675 MW olan Mannheim GKM santraline düzenlenen geziye, AK Parti Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt, AK Parti Sinop İl Başkan Yardımcısı Macit Yılmaz, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu, Gerçek Yönetim Kurulu Üyesi Ülken Ayparlak, Yönetim Kurulu Üyesi Nesime Uğuz ve GES yöneticilerinin katıldıkları bilgi notunda açıklananlar arasında.

  Bilgi notunda Mannheim’ deki santral ile Gerze’ ye yapılması düşünülen termik santralin teknik özellik, benzerlik ve zararsızlığına sıkça vurgu yapılırken, geziye katılanların gördükleri karşısında artık Gerze’ ye termik santral yapılmasında en küçük bir sakınca görmedikleri konusunda ikna olduklarını, edindikleri bilgi belge ve görüntüleri dönüşlerinde paylaşacaklarını belirttikleri açıklamalarında, termik santral karşıtlarının ya karanlık güçlere ve lobilere hizmet ettiklerini yada gerçeklere dayanmayan siyasi hesaplar içinde bulundukları görüşlerine yer verildi. Belediye Başkanının artık kendisine yakışan tarafsız bir pozisyon alarak akıllı bir belediyecilik anlayışıyla, ilçeyi termik santralin nimetlerinde mahrum bırakmamasını ve bu sayede Gerze turizm alanında bir marka haline getirmesi gerektiğini dile getirdiler, Bilgi notunda ayrıca;

Termik Santral Şehrinde Asfalttan Bile Yeşil Fışkırıyor.

Almanya’yı Örnek Alalım Kaçırdığımız Fırsatlara Yanmayalım,

Almanya Gezisi Sağlıklı Tartışma Ortamına Katkıda bulundu.

Yeşiller Partisinin Çok Güçlü Olduğu Almanya’ da Yeni Termik Santraller Yapılıyor,

başlıkları atıldı.


































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 13:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat Hançer
Ferhat Hançer - 12 yıl Önce

bu gezinin maliyetini anadolu grubunun karşilamiş olduğu bilgisine neden yer verilmemiş, sayin editör?kendisini bir uçak parasina,yeme içme karşiliğinda fikir beyan edenlere gerze halkinin ne kadar inanabileceğine "taraf"olmayan sizler de inanabilir misini,sayin "termik karşiti" yoğurtçu?

uğur
uğur - 12 yıl Önce

yorumlarımız neden yayınlanmıyor?yoksa sizde mi anadolu grubundan susturulma payı aldınız çok merak ettim şimdi

Etidör notu: Yorumunuzda hakaret içermiyorsa yayınlanır,yorumun yayınlanıp yayınlanmamasını farklı yerlere çekmeyin.

h.a.
h.a. - 12 yıl Önce

aslinda çatişma ortamini sevmem ama ferhat hançer beye söylemek istediğim bir şey var küçük hesaplar peşinde olma masraflari şirket karşiladi oraya gidenler şirketin düdüğünü çalar demek çok ama çok yanliş hiç kimse bedava almanyayi gezdim diye onurundan haysiyetinden taviz vermez. 1, 2 şüphen var ise şirketten rica et seni ve senin gibileri gezdiri sizde görürsünüz yerinde; termiğide karşi çikmanin ne kadar saçma olduğuna karar verirsiniz tabi güdümlü değilseniz. bu arada ben geziyede gitmedim sadece sizin yanliş yolda olduğunuzu art niyetli olduğunusu bir ilçe sakini olarak belirtmetk istedim.

denizz deniz
denizz deniz - 12 yıl Önce

ferhat hancer siz kimya mühendisimisiniz yoksa makine mi yoksa cevre mühendisini ... yoksa cok mu akillisin nesin sen ?? kimsin sen ?? avrupanin ortasinda sehrin yasanilabilir yerinde termik santral işte gördügün gibii hem teknolojiye karsi cıkmak kimin haddinee nesin sen ????

uzaktaki gerzeli
uzaktaki gerzeli - 12 yıl Önce

ferhat hancer gezinin masrafini tabi anadolu grubu karsilayacak sorun bu mu yoksa son teknoloji ile yapilmis termik santraller mi? siz sanirsam daha yeni teknoloji ile yapilmis santrallerden haberdar degilsiniz avrupanın bir cok kentinde yeni santraller var avrupali buna karsi degilde(cünkü biliyorki gelişme sanayilesme icin gerekli)yaykil köylüsü mü karşı yoksa onlari bilincsizce harekete geciren agalari beylerimi karsi ? sadece şunu söylemek isterim yaykıl köylüsü icin yapıcı firma bir şanstır..şimdiden gerzeye ve yaykıla hayırlı olsun

umut
umut - 12 yıl Önce

türkiye ile avrupa birliği üyesi olan almanya karşılaştırılamaz!ülkemizde birçok örneği olan kömürlü termik santraller görülebilir gezilebilir.türkiyede kurulacak santraller ile almanyada kurulacak santraller arasında dağlar kadar fark vardır.avrupada insanın değeri kıymetlidir bizde ise kazalar meydana geldikten sonra herşey kıymetlenir iş işten geçtikten sonra...

gerzeli
gerzeli - 12 yıl Önce

yazık gerze gündemide satın almıs anadolu grb

Yaykıl
Yaykıl - 12 yıl Önce

gerze gundemi de satın almışlar diyen vatandaş, 1.si senin söylediğin gb gerçekten satılmışsa eğer demekki gerzede ekonomi gerçekten bitik insanların güzelce yaşamaya ihtiyacı var.
2.si kimse satılmaz öyle senin söylediğn gb olmuyor o işler. kimse vatanını paraya satmaz. bunu düşünen zihniyete sahipsen eğer önce kendi iradeni sorgula. eğer sana verilecek herhangi bir meblağya sen yaşadığın ortamı satıyorsan o zaman karşındakinin de satılmış olduğunu düşünebilirsin
3 - ve son söyleyeceğim şudur ki ; habercilik ilkesi haber mahiyeti olan her konuyu gündeme taşımaktır. gazetecilik mesleğinin ne anlama geldiğini bilmiyorsan eğer yorumunda yazdığını düşünecek birisindir zaten.
suriye ile ilgili haber yapanlar suriyeyi gündeme taşıdıkları için suriye tarafını tutan gazeteciler demek mi senin anlayışına göre? habercilik , gazetecilik kamuyu,halkı ilgilendiren her konuyu kapsar.beğenmiyorsan okuyup yorum yapmayacaksın kardeşim. sen bu konuda haber almak istemiyor olabilirsin ama ben istiyorum


banner381
SIRADAKİ HABER