Gerze İlk Kitabevi’ne Kavuşuyor.

Hülya’m Kitap Cafe için geri sayım başladı.

Gerze İlk Kitabevi’ne Kavuşuyor.

 İbrahim Ünsal 61 yaşında. Emekli Edebiyat Öğretmeni ve Tarih Araştırmacısı.

Memleketi Tokat olan İbrahim Öğretmen, evli ve 3 çocuk babası. Geçen yıl “Hayat kitapla güzelleşir. “ve “Tatilini kitapla keyiflendir.” sloganlarıyla Gerze İskele mevkiinde Hayat Yayın Grupları adlı ilk kitabevinin temelini attı.

Kırk yılı aşkın bir süredir şiir yazdığını belirten İbrahim Öğretmenin 20 adet kendi yazmış olduğu kitabı bulunuyor. İbrahim Öğretmen ilk kitabını hikâye türünde ”Şeker Emmi” ismiyle yayınlayarak 50 yaşında edebiyat dünyasına adım attı. Ardından ilkokul düzeyinde yazdığı “Annem Hayat Ağacım”, ”Kiraz Ağacındaki Çocuk”, “Prenses Kim Olacak” ve “Köyde Bir Hafta” adlı kitaplarla yazdığı kitaplarını yayınladı.

Şu ana kadar ikinci baskıdan yedinci baskıya kadar okunurluk kazanan kitaplarda imzası bulunan İbrahim Öğretmen, iki tane sevdası olduğunu belirtiyor: Şiir ve Gerze.

Sinop ve Gerze’de ortaokul ve lise düzeyi okullarda çocuklar ile söyleşi yapıp kitaplarını tanıttığını belirten İbrahim Öğretmenden Temmuz ayında “Hülya’m Kitap Cafe” adıyla Gerze’ye ilk kitabevinin açılacağının müjdesini alıyoruz. Hazırlıkları ve araştırmaları tamamlanmakta olan cafede çocuklar araştırmalarını yaparken ücretsiz olarak sunulan içeceklerden de yararlanma imkânı bulabilecekler.

Röportajımızı İbrahim Öğretmenin “ İdari yönetimler ve yerel yönetimler çocuklara kitap okuma sevgisini küçük yaşlarda aşılamalı. Okumadan başarıya ulaşmak mümkün değil. Hangi meslek grubunda olursa olsun tüm insanlar okumalı.” mesajıyla noktalıyoruz.

İbrahim öğretmene hem bize vakit ayırdığı için hem de yayınlanmış kitaplarını hediye ettiği için teşekkür ediyor kendisine şimdiden kitabevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Haber: Özge İnce

 





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 15:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hür KALYONCU
Hür KALYONCU - 8 yıl Önce

sayın i̇brahim ünsal'ı gerçekten tebrik ediyorum,kendisine başarılar diliyorum.digital-küresel çağda türk gençlerinin ellerine tutuşturulan cep telefonlarıya okuma mağduru yapıldığı bir ortamda sayın hocam'ın bir kitapevi açma uğraşında bulunması desteklenmesi gereken bir uğraştır.gerze'nin bu çabayı destekleyeceğine olan inancım tamdır....

banner381
SIRADAKİ HABER