Karadeniz Bakandan Müjdeli Haber Bekliyor

CHP’li Karadeniz: “Haydi Sayın Bakan müjdeyi Ver!” dedi.

Karadeniz Bakandan Müjdeli Haber Bekliyor

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinopluların Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Sinop ziyaretinden müjdeli haber beklediğini söyledi. Karadeniz, “Sayın Bakan her ne kadar ‘Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması ile alakalı bir çalışmamız bulunmamaktadır’ diye açıklamada bulunmuş olsa da yediden yetmişe tüm Sinoplular biliyor ki Orman Bölge Müdürlüğünün Sinop’a yeniden kazandırılması hayati bir konudur. Sayın Bakan bu hayati konuyu görmezden gelemez. Haydi Sayın Bakan, müjdeyi ver!” dedi.

CHP’li Karadeniz, Meclis çalışmaları için döndüğü Ankara’da son on gündür Sinop’ta yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Karadeniz, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılmasını isteyen Sinoplular için Bakan Eroğlu’nun Sinop’ta bulunmasının büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. “Sinoplular, Sayın Bakan Eroğlu’nun bu ziyaretinde müjdeli haberi duymak istiyorlar” diyen Barış Karadeniz, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılması için kanun teklifi verdiğini, teklifin TBMM’nin ilgili komisyonlarında görüşülmek üzere beklediğini anımsattı. Karadeniz, Sinop halkının orman bölge müdürlüğünün haksız yere kapatıldığına inandığını, aynı dönemde kapatılan ama 1 Kasım seçimlerinden önce açılan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü gibi Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün de açılmasını istediğini vurguladı. Karadeniz, şunları söyledi:

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü aynı Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılmıştır. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü 4 yıl sonra bir seçim arifesinde açılmış, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü de kapalı bırakılmıştır. Sinop halkı müdürlüğün haksız yere kapandığını, Sinop’un önemli bir istihdam ve gelir kaynağının elinden alındığını,  en kısa zamanda Orman bölge Müdürlüğü’nün Sinop’a geri verilmesini ısrarla talep etmektedir. Ben bun konuları Sayın Bakan’a sorduğumda, ‘Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün açılması ile alakalı bir çalışmamız bulunmamaktadır’ diye yanıt verdi. Sinop için hayati bir konuya Sayın Bakanın ilgisiz kalacağını sanmıyor, Sinop’a yapacağı ziyarette müjde vereceğini düşünüyorum.”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 14:42

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER