Tek Talepleri Sevgi…

Doğan Güneşliler asıl engelin bedende değil, yürekte olduğunu gösterdiler.

Tek Talepleri Sevgi…
HABERİN GALERİSİ
Engelliler Haftası 2016

Engelliler Haftası 2016

Kutlanmakta olan Engelliler Haftası nedeniyle Gerze Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince “Yardım Çözüm Üretebilmektir” sloganı ile bu yıl 3.sü düzenlenen Doğan Güneş Şenliğine İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve eşi, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Dursun Demirpençe, engelli çocuklar, aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, engelli çocuklarımızın çalışmalarını kapsayan slayt gösterisi ile devam etti. Etkinlik nedeniyle yaptıkları kısa konuşmalarda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, engelli vatandaşların toplumdan beklentilerine dikkat çekerek, onların daha mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunacak çözüm önerilerine vurgu yaptılar. Etkinliği düzenleyen kuruma teşekkür ettiler. “Sen Engelli Olsaydın” isimli duygu dolu şiirin ardından, yapılan yönetim değişikliği ile yepyeni bir hizmet anlayışı ile engellilere hizmet sunmaya devam eden, kurumun kendini engellilere adayan müdürü Sibel Pak yaptığı açılış konuşmasında, insanları bir an için kullanmakta olduğu uzuvlardan birinin kaybı durumunda yaşamlarını sürdürmede karşılaşabilecekleri zorlukları hissetmeye çağırarak, her şeye rağmen yaşama arzusunun kaybedilmemesi gerektiğini son derece çarpıcı bir hikaye ile anlattı.

Bundan sonra sahne artık Doğan Güneşli öğrencilerin idi. Kendine engelsiz diyen bir çok insana asıl engelin aslında kalpte olduğunu, kendilerine sevgi ile yaklaşıldığı takdirde neler başarabileceklerini sergiledikleri olağanüstü performansla izleyenlere gösterdiler. Son derece zengin programda yok yoktu. Horondan dansa, güzellik yarışmasından skeçlere, şiir ve şarkılardan rontlara kadar ne ararsanız bulabileceğiniz dopdolu program, bir o kadar da muhteşem ve anlamlı bir finalle sona erdi.

Gösterilerin sonunda Kaymakamı, Belediye Başkanı, konukları, anne ve babası, engellisi, engelsizi tam katılımcılar çocuklarla birlikte oynayarak bu anlamlı günlerinde onların mutluluklarına eşlik ettiler.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 19:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER