Andımız Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 90.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “ Cumhuriyet Yürüyüşü “düzenlendi

Andımız Cumhuriyet

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 90.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Yürüyüşü” eski cezaevi önünden saat 18 30 da başladı. Geceye Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar,   Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, MHP İlçe Başkanı Turgut Baş, öğrenciler ve çok sayıda Gerzeli katıldı.

  Cumhuriyet yürüyüşü, bando takımı, davul, zurna ve sloganlar eşliğinde eski cezaevi önünden Hükümet Konağı önüne kadar sürdü. Yürüyüşe katılan çok sayıda vatandaşımız hep bir ağızdan,” Ne Mutlu Türküm Diyene”, “ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Vatan Sana Canım Feda” sloganları atarak Hükümet Konağı önüne geldiler.

Hükümet Konağı önündeki etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Kaan Kalafat eşliğinde ve katılan Gerzeliler tarafından Andımız yüksek sesle okundu. Gece de Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma yaptı. Belovacıklı konuşmasında, “ Büyük Atatürk”  Ey Türk milleti birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir”, demiştir. Bu gece görüyorum ki gençlerimiz Atatürk’ün emanetine sahip çıkacak buna inanıyorum. Geleceğimiz her zaman Cumhuriyetle olacak. Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren programda halk oyunları, kadınlar korosu, müzik dinletisi ve davul-zurna eşliğinde Gerzeliler eylendi.























































































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 11:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
tahsin kuruoğlu
tahsin kuruoğlu - 10 yıl Önce

vatanına bağlı atasına sevdalı aydın cumhurritin yetiştirdiğ sayın gerzeli hemşehrilerimi candan kutluyorum.andımız cumhurriyeti coşkuyla şevkle laik olarak kutladıkları için. ayrıda olsak kalbimiz sizlerle sayım hemşehrilerim.bizlerde yanınızdayız.

banner381
SIRADAKİ HABER