Bu Denetime Dikkat

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri egzoz emisyon denetimi yaptı.

Bu Denetime Dikkat

  Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla hazırlanan "Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü benzin ve motorin kalitesi Yönetmeliği"  kapsamında Fatih caddesi üzerinde yapılan denetimler sürdürülüyor.

  Konu ile ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinden, canlıları ve çevreyi korumak amacıyla egzoz gazı kirleticilerini azaltılmasını sağlamak ve ölçümleri yapmak için 30 Kasım’da yayımlanan Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği kapsamında kontrollerini sürdürdüklerini söyledi.

  Kurt, “  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde, İl Müdürlüğümüzce ve egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ibraz edilmemesi durumunda taşıt sahibine 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20.Maddesinin 1.Fıkrasının (a) bendine göre idari yaptırım tutanağı hazırlanacaktır. 29 Ocak 2014 tarih ve 28897 sayılı Resmi Gazeteden yayımlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin 2014/01 sayılı tebliğe göre; sınır değerlerine aykırı emisyona sebep olduğunun tespiti halinde 1.755,00 TL, egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ibraz edilememesi durumunda 875,00 TL idari yaptırım uygulanacaktır. dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 12:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan KONUK
Orhan KONUK - 10 yıl Önce

önce diğer faktörleri yok edin sıkıysa,gariban vatandaşa eksozdan bas cezayı!nerde nükleer,termik.

peehhh
peehhh - 10 yıl Önce

ooohhh tertemiz oldu sinop şimdi :d:d
bi̇ güldürmeyin be yaaa :)
gücü yetene vur gitsisin ...

yeter lan
yeter lan - 10 yıl Önce

kardeşim bu nasıl bir iş ya nerdeyse vatandaş araçlarına binemiyecek ya ne biçim bir yer bu sinop nefret etmeye başladım burdan samsuna gidersin bir allahın kulu durdurmaz bırak onu git ist.da plakasız dolaş ya yine durdurmaz bizim bu sinopun polislerine rahatlık batıyor milletin anasını ağlattılar millet artık araçalrına binemez oldu zaten zar zor geçiniyor millet bide halkla uğraşıyorlar amacınız milleti polise düşman etmekse ben bir şey demiyorum zaten ayıdan post polisden dost olmaz.

banner381
SIRADAKİ HABER