Coşkulu Kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92.yılı adına yakışır bir şekilde kutlandı.

Coşkulu Kutlama

  Şehir stadındaki törenler belirtildiği üzere saat:10.00’ da başladı.

  Gösteri gruplarının tören alanında yerlerini almasından sonra, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, öğrencilerin, yerli ve yabancı konukların ve halkın bayramını kutladılar. Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

  Öğrenci andının topluca okunmasından sonra, bir öğrenci 23 Nisan şiirini okudu. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisinin günün anlam ve önemini belirtilen konuşmasından sonra, Özel Doğan Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi 23 Nisan konulu şiirini okudu.

  Ardından Atatürk İ.Ö.Okulu bando takımı eşliğinde öğrenciler, Samsun, Ordu, Erzincan gibi yerli, Azerbaycan ve Gürcistan gibi yabancı konuk öğrencilerinde katılımı ile tören geçişi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bay ve bayan judo takımlarının gösterileri ilgi ile izlendi. Sinop İl’ i ve Türkiye genelinde yapılan spor müsabakalarında derece alan sporcular anons edildi ve büyük alkış aldılar. Atatürk İlköğretim İ.Ö.Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile Özel Doğan Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve roman oyunları gösterileri de görülmeye değerdi.

  Kızlar 800m.ve erkekler 1500m.yarışmalarından sonra, İl’imizde gerçekleştirilen şiir yazma, şiir ve kitap okuma, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. İlçemiz kız ve erkek öğrencilerinin gösterilerinden sonra kız step grubu da ilgi ile izlenilen gösterilerini tamamladılar. Bayrama katılan tüm gösteri gruplarının 10.yıl marşı eşliğindeki gösterileri halkın ve protokolün bir coşku ve katılımı ile alkışlar arasında tamamlandı.

  İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, Gerze Emniyet Müdürü Hasan Akça, programı hazırlayan ve gerçekleştiren öğretmenleri kutlamalarının ardından, toplu fotoğraf çekimi ile kutlamalar sona erdi.
Haber Yazısının Üstündeki Foto Galiriyi tılayarak Fotoğraflara bakabilirsiniz.
Haber: Ahmet Özdemir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2012, 09:12
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER