“Damadı Salıver, Milletvekilini Tutukla, Bu Mu Adaletiniz?”

CHP’li Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tutuklamaya tepki gösterdi.

“Damadı Salıver, Milletvekilini Tutukla, Bu Mu Adaletiniz?”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak, tutuklanmasına tepki gösterdi. Karadeniz, “AKP’nin yarattığı garabet hukuk, Saray faşizmine hizmet ediyor. Damadı salıver, milletvekilini tutukla. Bu mu adaletiniz?” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, CHP Milletvekili Berberoğlu’nun hapis cezası ile cezalandırılarak tutuklanmasını “siyasi bir karar” olarak değerlendirdi. Kanunların ruhuna aykırı olarak, tamamen bir “cezalandırma” aracına dönüşen tutuklamaların muhalefete yapılan baskı olduğunu ifade eden Karadeniz, şunları söyledi:

“Yargı bağımsızlığını çoktan yitirdi. AKP’nin yarattığı garabet hukuk, Saray faşizmine hizmet ediyor. Milletvekilini tutukla, damadı salıver. Bu tutuklama kararı keyfidir. Hukuki olmayan bu siyasi karar, muhalefeti susturmanın bir parçasıdır. Bu operasyonunu adı da faşizmidir. İktidarın muhalefeti susturma, yok etme çabalarının bu dönemde sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, medyaya, gazetecilere, TBMM’ye ve siyasi muhalefete daha da arttığı ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp, yoğunlaşacak. Adalet, demokrasi, özgürlük ve savunduğumuz bütün değerlerin bu memlekette yerle bir edildiğinin yeni bir göstergesi, Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkûm edilmesidir. Demokrasi, adalet, özgürlükler bu ülkeye gelinceye kadar, insanın insanca yaşadığı bir ülke oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
H.A.
H.A. - 7 yıl Önce

48 yaşimdayim daha hiç adaletle karşilaşmadim. nerde gezinir ne iş yapar nedir ne değildir çok merak ediyorum.

banner381
SIRADAKİ HABER