Doğadan Gelen Şifa Ihlamur

Ihlamur Karadeniz Bölgesinde ve ilçemizde sıkça görülen, hızlı büyümesiyle bilinen bir ağaç türü olarak bilinmekte ve çiçeklerinden yararlanılmakta.

Doğadan Gelen Şifa Ihlamur

  Ihlamur çoğunlukla sıcak içecek olarak tüketilmekte olup bunun dışında cilt bakımı içinde kullanılmakta. Ihlamur çiçeğini kaynatıp suyu banyo suyuna eklendiğinde sinirleri yatıştırdığı ve cilde yumuşaklık verdiği söylenmekte. Fiyatının 3 TL’den satıldığı ıhlamurun faydaları; Cilde parlaklık ve renk verdiği, deriyi güçlendirdiği, cildin yenilenmesine yardımcı olduğu, kan dolaşımını düzenlediği, uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi geldiği, bağırsak ve böbrekleri temizlediği, böbrek taşlarını ve kumları dökmeye yardımcı olduğu, vücudu terleterek zararlı maddeleri uzaklaştırıldığı, soğuk algınlığına ve gribe iyi geldiği, göğsü yumuşattığı, bronşları açtığı olarak belirtilmekte.

  Kurban Bayramı dolaysıyla pazardaki yoğunluğun az olduğu gözlemlendi. Pazardaki sebze ve meyve fiyatları; Ceviz 10 TL, tereyağı 20 TL, yoğurt, ıspanak, yeşil soğan, kıvırcık 2 TL, incir, töngel, uvaz, nar 3 TL, pırasa, turp 1. 50 Krş, üzüm, kereviz 2.50 Krş olarak satılmakta ise de pazarlıkta yapılabilmekte.
































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 10:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail ersoy
ismail ersoy - 11 yıl Önce

sayın editör,yıllarca ilgisiz kalan ıhlamur ağaçları,bildiğin kadarı ile çobanların yıktığı ağaçlardan yaprak keçisine,odunu evine,çiçekleride satardı.bu ıhlamurun ağaçları o kadar bolmıki gr majını belirtmeden 3 tl diye bahsediyorsunuz.bu işe 100 gr mı derseniz iyi olur.yoksa üretimin tamamına talibim derim

banner381
SIRADAKİ HABER