Down Sendromlulara iş imkanı sağlanacak.

Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon Merkezi tarafından yürütülen projeyle Down Sendromluların istihdamında önemli adımlar atılacak.

Down Sendromlulara iş imkanı sağlanacak.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığınca finanse edilen ve Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon Merkezi tarafından yürütülen Down Sendromluların istihdamında işverenlerin eğitilmesine yönelik proje tüm hızııyla devam ediyor.

Proje kapsamında down sendromluları istihdama yönelik olarak işverenleri eğitmek üzere bir eğitim CD’si hazırlanıyor. Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarının işverenler ve ilgili uzmanlarla birlikte çalışmalarını yürüttüğü CD’nin ilk taslağı tamamlandı.

Koordinatörlüğünü Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon yaptığı projenin down sendromluların istihdamına hem Sinop İli çapında hem de ulusal anlamda katkı sağlaması bekleniyor.

Proje kapsamında Belçika Avusturya ve Romanya’da düzenlenen toplantılara aktif bir katılım sağlayan Özel Doğan GÜneş Rehabilitasyon Merkezi son toplantıda ise ev sahipliği yapacak.













Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk ŞAHİN
Faruk ŞAHİN - 12 yıl Önce

Çok güzel bir proje EYÜP belediyemiz bu çalışmayı 2 senedir uygulamakta belediyemizin sosyal tesislerinde çalışmakta olan down sendromlu genç kardeşlerimiz hala çalışmalarına devam ediyor bunun yanı sıra onlara el becerileri geliştirme anlamında eğitim vererek onların takı boncuk yapımını öğrenmelerini sağlıyor hatta geçen hafta bu kardeşlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bir sergi açtı belediyemiz .Aynı zamanda DOWN SENDROMLU olanların çalışma hayatına kazandırılması projesi ile 2 cilik ödülünü Başbakanımız SYN.RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın elinden aldı

banner381
SIRADAKİ HABER