Duygulandırdılar

İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışmasının ikinci gününde yarışmacılar duygu rüzgarları estirdiler.

Duygulandırdılar

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 95.yılı münasebetiyle Gerze Kültür ve Sanat merkezinde düzenlenen “İstiklal Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasının ikinci gününe, Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Elvan Ocakdan, daire müdürleri, yarışmaya katılan okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldılar.

Milli şairimiz M. Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Milli Marşımız olarak kabulünün 95. Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğin ikinci günü yapılan açış konuşmasının ardından, ulu önder Atatürk, İstiklal Marşı şairi M. Akif Ersoy ve şehitlerimizin  manevi huzurlarında yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

  Liseler kategorisinde gerçekleştirilen ikinci günde yarışmacılar gösterdikleri üstün performansla, duygularını katarak okudukları Milli Marşımızla izleyenlere son derece duygusal anlar yaşatırken, başarılarının karşılığını da izleyenlerden alkış olarak aldılar. Yarışmacıları değerlendiren jürinin yaptığı sıralamaya göre;

Yarışmanın birinciliğini Atatürk Çok Programlı Lisesinden Ömer Faruk Şensoy, 2. liği Gerze İmam Hatip Lisesinden Rümeysa Tuğçe Sucuoğlu, 3.lüğü ise Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden Öznur Akçaoğlu kazandılar.

Yarışmanın birincisine plaketi Kaymakam Bülent Bayraktar, ikincisine Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, üçüncüsüne Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve dördüncüsüne de İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı tarafından verilmesi ile etkinlik sona erdi.






























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 11:38

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

canabi Allah bir daha bu millete yeni bir istiklal marşi yazdirmasin inşAllah...yarişamada derece alan veya almayan bütün talebe evlatlarimizin gözlerinden öpüyorum..onlari taltif eden tüm yönetiçilerime ve tüm katilimcilara saygilar sunuyorum..!!!!!!!!!!!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER