Engeller Sevgi İle Aşılır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan etkinlik ile kutlandı.

Engeller Sevgi İle Aşılır

  3 Aralık 2013 Salı günü saat 14 00 da Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin hazırlamış olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, , Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Pak, Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Kurucusu Fatma Baş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman, özel eğitim gören öğrenciler ve velileri katıldı.
Açış konuşmasını Rehabilitasyon Müdürü Sibel Pak yaptı. Pak konuşmasında, “ 3 Aralık Engelliler gününde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. 1992 yılında UNESCO’nun aldığı kararla 3 Aralık Engelliler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Engellilerin normal bir hayat sürdürmesi için çalışıyoruz. Engelsiz bir Gerze için biz varız sizde var mısınız? Yanımızda olduğunuz ve desteklediğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Kadriye Çakır, Efe Çakır ve Gazi İlköğretim Okulu özel eğitim gören öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Sırasıyla Özel Eğitim Öğretmeni Abdulkerim Baki zihinsel engelliler, işitme engelliler, down sendromu ve otizm hakkında bilgi verdi. Fizyoterapist Mehmet Boz fizyoterapi hakkında bilgi verdi. Son olarak Psikolog Ayşe Meşeci toplumun engellilere bakış açısı hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı konuşmada ise,” 3 Aralık Engelliler gününü kutluyorum. Özel eğitim öğretmenlerinin yapmış oldukları sunumlarla bizi bilgilendirdiler. Devlet engelli vatandaşlarına sahip çıkmalı. Sadece yeme, içme, giyinme ile olmaz iş imkanı da sağlanmalı. Kanunda 50 kişi çalışan iş yerinde 2 engelli çalışmak zorundadır. Bu sayı daha da arttırılmalıdır. Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine böyle güzel eğitim verdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ve Özel Eğitim gören öğrenci Aslı Çoban tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından temin edilen hediyeleri Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ile birlikte özel eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.






























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 08:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşin Çoban
Ayşin Çoban - 10 yıl Önce

gerze gündem habere teşekkür ederiz.kare kere almış haberleri,yanlız,orda büyük bir konser veren engelli kardeşimiz aslı çoban nın tek bir fotoğrafı dahi yok,çok üzüldük,büyük bir yetenekti oysa,izlenmesi taktir edilmesi gereken.bütün engelleri aşıp,okuma yazma öğrenmiş,repertuarında bir çok şarkının sözlerini ezberlemiş güzel bir konser vermiş olmasına rağmen, halkın büyük taktirini,beğenisini kazanmaş, hayret edilecek yeteneklerini sunmuş olmasına karşın,tek bir kerede dahi fotoğrafına yer verilmemiş,çok üzüldük gerçekten.

ayşin çoban
ayşin çoban - 10 yıl Önce

gerze gündem haber kare kare vermiş haberi yanlız atlamış.orda büyük bir yetenek vardı.aslı çoban.konser verdi,halk çok tektir etti.engellerini aşarak repertuar yapmış,solo 9 adet türkü okumuş olmasına rağmen,üstelik okuma yazma öğrenmiş ve kendini geliştirip,öz güveni ile diğer engelli kardeşlerine destek olmuş,cesaret vermiştir.tek bir kare fotoğrafı hak etmiş olması gerkmezmiydi.

banner381
SIRADAKİ HABER