Geleceğin Yazarlarını Yetiştiriyorlar.

Gelenek haline getirdiler.

Geleceğin Yazarlarını Yetiştiriyorlar.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin yazmış olduğu kitaplar hakkında okul müdürü Dursun Kahriman’ı ziyaret ederek okulun Türkçe öğretmenlerinden bilgi edindik.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri, ilk kitapları olan “Cumartesi Senfonisi” isimli kitabı 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yayınladı. Kitabın hazırlık aşaması yaklaşık bir sene sürdü.  Yazma ve yazarlık becerileri dersinde yapılan faaliyetlerde öğrencilerin yazmış oldukları çeşitli metinler düzenlenerek basım için hazır hale getirildi. Birbirinden yetenekli dokuz tane sekizinci sınıf öğrencisinin imzasını taşıyan kitapta deneme, öykü ve masal türlerinde yazılar bulunuyor. Basım işlemlerini okulun üstlendiği kitabın tanıtılabilmesi için öğretmenler, öğrenciler ve velilerden oluşan bir tanıtım gecesi düzenlendi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında “Güneşten Satırlar” isimli ikinci kitap yayınlandı. Kitapta ortaokul kademesindeki üç sınıftan da öğrencilerin imzasını taşıyan şiir, öykü, masal ve deneme türlerinde yazılar yer alıyor. Okulun Türkçe öğretmenleri Bilal İldemir, Berna Gönül ve Elif Sedef kitabın düzenlenmesinde belirli noktalarda katkıda bulundu.

Bilal İldemir, “ Yazma ve yazarlık becerileri dersi kapsamında öğrencilerin yapmış olduğu faaliyetleri okul olarak iki senedir kitap halinde düzenliyoruz. Ders kapsamında öğrencilere bir resim gösteriyoruz veya bir şarkı dinletiyoruz ve onlardan düşündüklerini ve hissetiklerini kağıda dökmesini istiyoruz. Kimi zaman da günlük hayatın içinde çok anlamsız gelebilen herhangi bir nesneyi konuşturarak yazı yazmalarını bekliyoruz.

Amacımız; öğrencilerin içindeki duygu ve düşünceleri dışa vurmasına yardımcı olmak. Başlangıçta kimse iyi bir yazar değildir. Biz öğrencilerin nasıl anlattığını değil neyi anlattığını ön planda tutuyoruz .Yazı yazma alışkanlığı edinen çocukların gözlem yeteneği geliştiği için çevreye olan duyarlılığı da artar ve daha sorumlu bir birey olarak toplumdaki yerini alır. Çocukları farklı kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için de yazı yazmayı alışkanlık haline getirmelerini istiyoruz. Kitap tamamlandığında öğrenciler çok mutlu oluyor ve yazı yazmaya devam edeceklerini belirtiyorlar. Bu sene hazırlıklar tamamlandığında üçüncü kitabımız yayınlanacak. Kitap için göstermiş oldukları çabadan ötürü öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: Özge İnce



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER