GERDAK’tan Dayanışma Yemeği

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü 02 Aralık 2016 Cuma akşamı ilçemiz Geruze Hotel’de “Dayanışma Yemeği” düzenledi.

GERDAK’tan Dayanışma Yemeği

Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, Gerze Yüksek Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Alev ERENLER, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet AYDIN, ve birçok vatandaşımızın katıldığı gecede GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol SAZAK açılış konuşmasında; “Gerze doğasında ilk keşif ve yürüyüşlerimize başladığımız 21/07/2012 ve resmi kulüp olarak kurulduğumuz 2013 tarihinden bu yana geçen zamanda çok olumlu ve başarılı çalışmalar yaptık. Kulüp keşif gurubumuzla Sinop çevresi ve Gerze doğasında adım atmadığımız patika kalmadı diyebilirim. Bu keşifler sonucu 50’ye yakın yürüyüş yolu parkuru tespit ederek kulübümüzde kayıt altına aldık. Bu keşiflerimiz içerisinde şelaleler, yaylalar, tarihi patika yollar, tarihi yerleşim alanları, kamp alanları, kanyonlar, mağaralar ve görülmeye değer doğa harikası yerlerimiz var.” ifadelerine yer verdi.

Sinop çevresinde ki projelerinden de bahseden Birol SAZAK; “Yaklaşık üç ay önce Sinop Valiliği ve Kültür Turizm Müdürlüğü 300 sayfalık Sinop Gezi Rota Kitapçığı hazırlık çalışması yapılması için kulübümüzü görevlendirmiştir. İstenen bu çalışmayı profesyonel rehber ve diğer bölgeleri ile birlikte dağ, taş, patika gezerek hazırladık. Kitapçık şu an tamamlanmış durumda ve basıma hazır haldedir. Günlük yürüyüşlerin dışında dağcılık zirve, sosyal-kültürel geziler, Türkiye genelindeki planlı ulusal yürüyüş etkinliklerine katılım gibi faaliyetlere de sıkça katılmaktayız.” İfadelerini kullandı.

    Gerze’mizi en iyi şekilde temsil eden GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı konuşmasının son bölümünde Murat OLGUNSOY, Hasan Bayar ve kulübe maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından ilçemizin güzide mekanlarından olan Geruze Otel Restorantın hazırladığı sunumların ardından katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 11:08

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER