Gerze Balıkçısı çözüm arıyor.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i Gerze balıkçıları makamında ziyaret etti.

Gerze Balıkçısı çözüm arıyor.

  06 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de Gerze Su Ürünleri Balıkçı Kooperatif Başkanı Osman Başar yönetim kurulu üyelerinden Serdar Midilli, Birkan Berber ve Ahmet İnce Gerze Balıkçı barınağının sorunlarını dile getirmek adına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i makamında ziyaret etti.

  Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Gerze Su Ürünleri Balıkçı Kooperatif Başkanı Osman Başar 1992 yılında yapımına başlanan ve uzun süren inşaatından sonra balıkçıların kullanımına açılan Gerze Balıkçı Barınağının iki ucunun açık olduğundan hâkim rüzgârları kesmediği için her yıl birkaç balıkçı teknesinin battığını anlattı. Başar konuşmasının devamında Gerze balıkçı barınağı yapılmadan önce hiçbir balıkçı teknesinin batmadığını fakat balıkçı barınağının yapımından sonra haber sayfalarında görüldüğü üzere her yıl balıkçı teknesi battı veya batma tehlikesinden kurtarıldı haberlerini okuyoruz, biz Gerze balıkçıları olarak esen rüzgâra göre teknelerimizin yerini değiştirerek başında nöbet tutuyoruz diye sıkıntılarını dile getirdi.

  Balıkçıların sıkıntılarını dinleyen Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz Gerze Gündem Haber sitesinde çıkan haberleri yakından takip ettiğini, Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan vekili Abdullah Batur’un bu haberler doğrultusunda dilekçe sunduğunu anlattı. Alınan dilekçenin Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne aynı gün havale ettiğini ve kendi sininde konu ile ilgili bir zat yakından takip ettiğini söyleyerek Samsun Ulaştırma Müdürlüğünü telefonla aradı. Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz telefon görüşmesi sonunda önümüz günlerde Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden bir heyetin gelerek yerinde inceleme yapılacağı yönünde bilgi verdi.

  Gerze Su Ürünleri Balıkçı kooperatif Başkanı Osman Başar Gerze balıkçıları adına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’e sorunlarını sabırla dinleyerek çözüm yolunda yardımcı olmasından dolayı teşekkür etti.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2012, 21:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
balıkcı
balıkcı - 12 yıl Önce

sayın valimize ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz ayrıca liman için uğraşan balıkcı arkadaş larada çok teşekkür ederiz,

banner381
SIRADAKİ HABER