Gerzeli Yazar Seda Atalay

Yayınladığı kitap ile son günlerde adından sıkça söz ettiren yazar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Gerzeli Yazar Seda Atalay

Kızartma Tadında İhanetler kitabının sahibi Yazar Seda Atalay ile ilk kitabı üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirerek kendisini yakından tanıma imkânı elde etik.

Seda Atalay 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Henüz dört yaşındayken babasını kaybetti ve anne memleketi olan Gerze’ye yerleşti. Bir kız çocuğu sahibi ve Antalya’da ikamet ediyor. Gerze’de on yıl kadar kendi giyim mağazasını çalıştırdıktan sonra üniversite sınavını kazandı ve ardından Antalya’da turizm alanında çalıştı.

-          Yazarlık serüveniniz nasıl başladı?

-          Çok küçük yaşta babamı kaybettiğim için etrafımdaki insanlara kırıldığımda iç dökme ihtiyacı ile babama mektuplar yazardım. Ortaokul ve lisede Türkçe ve edebiyat öğretmenlerim beni yazmaya teşvik eti. Ayrıca amcam Ali İhsan Atalay şairdi ve çok güzel şiirler yazardı.

-          Kızartma Tadında İhanetler kitabını yazmaya nasıl karar verdiniz?

-          Yaklaşık bir sene önce yazmaya başladım. Birkaç paragrafı tamamladıktan sonra yazdıklarımdan da güç alarak herkes için sürükleyici bir roman olsun istedim.

-          Kitabınızın konusunu nasıl seçtiniz?

-          Yaklaşık on dokuz sene önce görüştüğüm bir arkadaşımın hayatından esinlenerek kitabımın konusunu seçtim. Arkadaşımın yaşadığı olaylar beni derinden etkiledi ve bunu kaleme dökmeye karar verdim. Kitap yayınlanmadan önce de kendisinden gerekli izni aldım ve ortaya böyle bir kitap çıktı.

-          Kitabınızın adını nasıl seçtiniz?

-          Kitabın kahramanlarından Ayşegül’ün yaşadığı ihaneti tıpkı sebzelerin kızartılmış hali gibi lezzetli fakat hazmı zor haliyle kalbi yoracağından hareketle bu ismi koymaya karar verdim.

-          “ Kızartma Tadında İhanetler” kitabı ne anlatıyor?

-          Kitapta iki yakın arkadaştan birinin diğerine olan ihaneti anlatılıyor. Aslında kitabın hikâyesi tüm insanların hayatına dokunuyor çünkü herkesin hayatında bir dönem Neslihan gibi kötü karakterler oluyor. Kitapta en yakın arkadaşı tarafından ihanete uğrayan Ayşegül’ün yaşadıkları okuyucuya empati kurması amaçlanarak sunuluyor.

-          Kitabınızın hedef kitlesini kimler oluşturuyor?

-          Hayatta her insanın bir kırılma noktası vardır. Bu kitap kırık kalpli kadınlara ve erkeklere hitap ediyor.

-          Kitabınızla ilgili eleştiriler nasıl?

-          Kitapla ilgili hiç olumsuz bir eleştiri almadım. Hem Antalya’da hem de Gerze’de yakın çevremden ve beni yetiştiren öğretmenlerimden bana ikinci kitabı yayınlamam için cesaret verici tepkiler aldım. Yazar Mustafa Ceylan’dan kitabımın dilinin sadeliği ve anlatımının güzelliği hakkında olumlu tepkiler aldım. Bu benim için çok sevindirici oldu. Hatta kitabın senaryo olması konusunda teklif ve öneriler aldım fakat şu anda öyle bir planım yok.

-          Gerze’deki imza günü nasıl geçti?

-          Yaklaşık üç saat sürdü ve çok ilgi gördü. Tanınmamış yazarların hayatın içinde fark edilmesi çok zor. Hâlbuki biz onların yaşantılarında sürekli olarak gözlemlediği insanlarız ve onların kitaplarının konusun bizler oluşturuyoruz.

-          Yazarlık yaptığınız başka alanlar var mı peki?

-          Siyasetgündemi.com, halkses.net ve Milliyet'in sanal gazetesinde internet üzerinden objektif nesil köşesinde gündemi trajikomik yönleriyle yakından değerlendiriyorum. Bu yazılar genellikle haftalık olarak olarak yayınlanıyor.

-          İlk kitabınızla ilgili duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?

-          Kitabım 29 Ağustos’ta yayınlandı. Hayatımın birinci mutlu günü yirmi sene önce kızımı kucağıma aldığım gündü. İkinci mutlu günü ise kitabımı elime aldığım an oldu. Ben yazar olarak anılabilmem için çok çalıştım. İyi yazarlarla konuştum ve öğrenmek için çok çabaladım. Yazar Seda olarak kendimi insanlardan hiç soyutlamadım ben gene aynıyım fakat bundan sonraki hedefim iyi bir yazar olarak kabul görmek. Herkese “Hayallerine asılsınlar” mesajını vermek istiyorum.

-          İmza günlerinize devam edecek misiniz?

-          Kitabımın tanıtımı için farklı şehirlerde çeşitli organizasyonlarda yer almaya devam edeceğim. Okuyucularım güncel olarak haberlerimi yayınladığım Yazar Seda Atalay facebook sayfasından bana ulaşabilirler.

-          Yeni kitabınız ne zaman yayınlanacak?

-          Yaklaşık altı ay sonra ikinci kitabım yayınlanacak ayrıca üçüncü kitabımın hazırlıklarına da başladım. İkinci kitabımın konusunu tükenmiş bir aşk hikâyesi oluşturuyor.

-          Kitabınıza nasıl ulaşabiliriz?

Kitabıma tüm D&R mağazalarında, D&R.com, kitapkurdu.com ve [email protected] adreslerinden sadece 10 TL karşılığında herkes ulaşabilir.

Gerze Gündem Haber olarak keyifli sohbeti için Yazar Seda Atalay’a teşekkür ediyor yazın hayatında kendisine başarılar diliyoruz.

 Haber: Özge İnce

 

 

 

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 13:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerzeli bacima yazarlik hayatinda başarilar diliyorum..aramizdan böyle akil insanlarin çikmasi beni ;;tahsile ve eğitime büyük önem veren bir sivil toplum çalişani olarak gayet menun ve bahtiyar ediyor..başarilarinizn daim olmasi temenni ve dileklerimi gönderiyor,başariniz;;gerze ve gerzelilerin başarisidir diyor,saygi ve sevgilerimle diyorum..!

banner381
SIRADAKİ HABER