Hayat Veren Müjde Vali’ den

Karadeniz Sahil Yolu Projesinde Sona Yaklaşıldı.

Hayat Veren Müjde Vali’ den

  Vali Dr. Ahmet Cengiz, çalışmaları hızla sürdürülen Karadeniz Sahil Yolu Projesi için müjdeyi verdi. Cengiz, “Kısmet olursa Yakakent-Gerze arası Ağustos sonunda hizmete açılacak” dedi.

  Karadeniz’e tam anlamıyla can katan ve kaderini değiştiren Karadeniz Sahil yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile Vali Dr. Ahmet Cengiz ve Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu bölgeyi gezdi. Çalışmalar hakkında basını bilgilendiren Abdulkadir Uraloğlu; “150 kilometre uzunluğunda ve 4 kısım halinde yapım çalışmaları devam eden yolun, 122 kilometrelik kesimi bitmiş durumda. Bu sene sonu itibari ile de 140 kilometrelik kesimi bitirilecek” dedi.

  Vali Ahmet Cengiz de çalışmaların artık son aşamaya geldiğini söyleyerek, “ Çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Kısmet olursa Yakakent-Gerze arası Ağustos sonunda hizmete açılacak. Bu kesimde gördüğünüz gibi çok özel imalatlar var. Çok ciddi dolgular var. Viyadükler var. Çift tüplü bir tünelimiz var. Türkiye için gerçekten ilklerin yaşandığı bir proje. Özellikle bu bölgede dünyada ikinci Türkiye’de ilk defa uygulanan bir geçiş sistemi var” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa uygulandı

Türkiye’de ilk kez uygulanan yöntem ile ilgili detaylı bilgi veren Abdulkadir Uraloğlu şöyle konuştu;

  “Burası geçmiş yıllarda sürekli heyelan eden bir kesim. Burada plajı korumak için tahkimatla geçmeyip bir köprü projesi düşündük ve heyelanlı bölge içerisinde köprü yapma zorluğu olduğundan dolayı burada 165 cm çapında çelik kılıflarla korunmuş kazıklarla her bir ayağın altıda 16 tane olmak üzere, 16 metre ile 26 metre uzunluğundaki fore kazıklar üzerine temele oturttuk. Onun üzerine de elevasyonlarla beraber kolonlarımızı çıktık. Şuan gördüğünüz viyadüklerin arası yaklaşık 80 metre. Bu da ciddi bir açıklık. Viyadüklerin yapılmasıyla beraber heyelanlı bir bölgede plajı koruyarak yolumuzu geçirdik. Bu uygulama dünyada ikinci Türkiye’de de köprüler anlamında ilk uygulama. O anlamda da o teknolojiyi bu uygulamayı ülkemize kazandırmış olduk”
Haber: Sinop Pusulası.










 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 14:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
deniz
deniz - 12 yıl Önce

işte bu. . . yola karsi olanlar artık eski yoldan yolculuk yapar herseye karsilar ya baskan da karsiydi sonra dogru yolu buldu baskan bi sahil yolundan gecer bi eski yoldan :)))

vatandaş
vatandaş - 12 yıl Önce

neymiş dağın dibinde bitki varmış.doğrudur ekolojik denge fln uyulması gerek.ama bakıyosunuz yolun yapıldı yere önce sonra hiç gitmemiş kulaktan dolmabilgilerle biki varmş bahanesiyle yola karşı çık.yol ypılmadan önce hergün bitkilere su mu veriyordunuz???

çamo
çamo - 12 yıl Önce

allah tayip erdogan dan razıolsun

banner381
SIRADAKİ HABER