İstiklal Marşımız 95. Yaşında

Milli Marşımızın kabulünün 95.yılını gururla kutladık.

İstiklal Marşımız 95. Yaşında
HABERİN GALERİSİ
İstiklal Marşı 2015

İstiklal Marşı 2015

İstiklal Marşımızın illi Marşımız olarak kabul edilişinin 95. Yılı Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesinin müştereken bugün saat:10.00’da Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdikleri son derece başarılı bir etkinlikle kutlandı.

Vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının kendini en güzel şekilde ifade ettiği İstiklal Marşımızın TBMM’ce Milli Marş olarak kabul edilişinin 95.yıldönümü ile ilgili etkinlik, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, siyasiler, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve ardından Milli Marşımızın okunması ile başlayan program okul müdürü Zeki Sağır’ın açış konuşması ile başladı. Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı isimli sinevizyon gösterisinin ardından, okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve başarı ile sunulan “Bir Dava Adamı Mehmet Akif” adlı gösteri ve “İstiklal Marşının Kabulü” isimli tiyatro eserinin gösterimi gerçekleştirildi.

Rümeysa Tuğçe Sucuoğlu duygularını katarak son derece başarılı bir performansla okuduğu İstiklal Marşımız izleyenler tarafından uzun süre alkış aldı.

Program hafta etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçedeki okullar düzeyinde açtığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 12:15

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER