İyiliğiniz Hayra Teşvik Olsun

Türkiye Diyanet Vakfı, 40. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bir dizi yarışma ve etkinlik düzenleyecek.

İyiliğiniz Hayra Teşvik Olsun

  Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan açıklamada Vakfın misyon ve vizyonu çerçevesinde bir kamuoyu oluşturmak, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışan Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları hakkında kamuoyunu doğru ve etkin bir şekilde bilgilendirmek, İslam Vakıf medeniyetinin bugünün imkan ve dinamiklerinin de dahil edileceği organizasyonlarla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek vakfa aidiyet ve bağlılık duygularını pekiştirmek maksadıyla 2015 mart ayının üçüncü haftasında bir dizi etkinliğin organize edilmesi hedeflenmektedir.

İyiliğim paylaştıkça çoğalacağını, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanı bir çok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceğini tecrübeleriyle özümseyen Türkiye Diyanet Vakfı, 40. Yılını bir dönüm noktası kabul ederek iyilikleri çoğaltmak adına 13 Mart 2015 tarihinde “Uluslararası İyilik Ödülleri” programı düzenleyecektir.

Düzenlenecek bu programla; Türkiye’nin ve dünyanın ücra köşelerinde adını ve hikayesini hiç duymadığımız iyiliklerin konu olduğu En Önemli ve En Değerli “Yaşanmış İyilik Hikayeleri” ortaya çıkararak kamuoyunda iyilikle ilgili bir farkındalık oluşumu hedeflendiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, topluma fayda sağlayacak işleri kapsayan (yetim, öksüz, yoksul, ihtiyaç sahibi insanlara yapılan iyilikler, tabiatın, ağaçların, bitkilerin, toprağın, suyun korunması için yapılan iyilikler, canlıların, hayvanların korunması ve beslenmesi ile sağlık alanında katkı sağlamak için yapılan çalışmalar, eğitim öğretim ve diğer alanlarda fedakarlık örneği olan) iyiliklerin konu olduğu tüm yaşanmış iyilik hikayeleri olanlar, hikayelerini internet ortamında kişisel bilgilerini ve iletişim bilgilerini de ekleyerek Sinop İl Müftülüğünün [email protected] e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Seçilen “Yaşanmış İyilik Hikayeleri” için 13 Mart 2015 Cuma günü saat 19:00’ da Ankara/Kocatepe’de Türkiye Diyanet Vakfının konferans salonunda yapılacak olan törende manevi değeri olan ödüllerin takdim edileceği öğrenildi.

Haber: Celal ŞENASLAN

 Diyanet Tv- SİNOP

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 16:31

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER