Topbaş’ı Ziyaret Ettiler

SİYAD, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ı ziyaret etti.

Topbaş’ı Ziyaret Ettiler

  İSTANBUL- Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Fatih ilçesi Saraçhane’de bulunan İBB Başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede SİYAD yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Salman da yer aldı.

Dernekçilikte çeyrek asrını dolduran Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşunun 25’inci yılını mayıs ayında yaklaşık 25 bin Sinoplu’nun ve İstanbullu vatandaşların katılımıyla “Sinoplular Bahar Şenliği ve Yağlı Güreş Müsabakaları” isimlendirdiği büyük organizasyonla Maltepe Sahili’nde coşkulu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, Maltepe Sahili Meydanı’nda Mayıs ayında yapılması düşünülen “Sinoplular Bahar Şenliği ve Yağlı Güreş Müsabakaları” etkinliği hakkında, Başkan Topbaş’a bilgi sundu, destek istedi. Ayrıca hazırladıkları proje dosyasını takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un son yıllarda Anadolu ve yurtdışındaki birçok şehre örnek olduğuna, Feshane’de tanıtım etkinliği yapmak isteyen her şehre kapılarını açtıklarına dikkat çekerek, şehrini, kültürel değerlerini, sofra zenginliklerini tanıtmak isteyen her bir kurum ve kuruluşlara yardımcı olduklarını ve desteklediklerini söyledi.  Şehir tanıtım etkinliklerinin bu yıldan itibaren Yenikapı sahilindeki büyük meydanda yapılacağını ifade etti. SİYAD’ın Mayıs ayında gerçekleştirmeyi düşündüğü Sinoplular Bahar Şenliği ve Yağlı Güreş Müsabakalarına da yardımcı olacaklarını ve destek vereceklerini kaydetti. Ayrıca Maltepe Sahili’nde Anadolu’daki illerimize özgü kültür değerlerinin ve sofra zenginliklerinin tanıtımı amacıyla özel mahalleler inşa etmeyi düşündüklerini belirtti.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Görüşmenin ardından Genel Başkan Arpacı, Başkan Topbaş’a atölyede özel olarak tasarlanmış Sinop’un simgesi maket gemi hediye etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 15:48

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER