Osmanlıyı Anlattı

Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’ in konuşmacı olarak katıldığı “Osmanlı Tarihi” konulu bir konferans düzenledi. Haberin Videosu:

Gerze İlim Yayma Şubesi tarafından Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Müftüsü Ali Işık, Gerze Liman Başkanı Uğur Gürol, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmanlı İmparatorluğu üzerine çeşitli araştırmalar yapan ve yazdığı kitaplarla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, iki saate yakın süren konferansında Sultan II. Abdülhamit Han dönemi, 1. Dünya Savaşı ve Osmanlı Tarihi konusunda düşüncelerini Gerzeliyle paylaştı.

Bize yıllarca tarihimizi yanlış anlatılar diyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Liseli yıllarımızda Osmanlı’yı sadece, birinci sınıf dövüşen bir devlet olarak tanıttılar. Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı! Biz 250 tane irili ufaklı devlet kurduk. 300 sene yaşayan ikinci bir devlet var mı? Dünyada 6 asır devam etmiş ikinci bir hanedan devlet göstersene. İlme değer vermeyen bir devlet nasıl bu kadar uzun süre ayakta kalır? Beyinlerimize bu yanlışı enjekte ettiler. Osman Gazi’nin vasiyetinden şunu anlıyoruz, Birincisi iyi adam yetiştirmek, ikincisi ise ilim. Çünkü ilim rütbelerin en yükseğidir ve bundan daha büyük bir rütbe yoktur” dedi.

Gerze İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz, “Hocama canı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisini zevkle, severek ve gözümüzü kırpmadan dinledik. Bize öğretilen değil, gerçek tarihi öğrenmek zorundayız. Ahmet hocamıza bizleri engin bilgilerini aktardığı için çok teşekkür ediyorum. Değerli hocamızı ilçemizde görmekten de çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, konferansını takip eden Gerzelilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, hayranlarıyla fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 09:17

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER