Saklıköy Şelalelerine Geçit Yok

Sorkun Saklıköy şelalelerine gitmek isteyenler Dereli Köyünden sonra geri dönüyor.

Saklıköy Şelalelerine Geçit Yok

 Cennetten akan bir doğa harikası olan Sorkun Saklıköy Şelaleleri, Karadeniz’in en güzel şelalelerinden birsi olmaya adayken ulaşım içler acısı.

Geçtiği her yere hayat vermekte olan Saklıköy Şelaleri, dere yatağı boyunca, orkide, papatya, çan çiçeği, ada çayı ve kabalak gibi bitki çeşitlerinin yanında söğüt, çınar, kayın, çam, ardıç, sandal ağacı ve meşe gibi birçok ağaç çeşidini içerisinde barındırıyor.

Gerze’ye bağlı Sorkun Köyü’nde bulunan Saklıköy Şelaleri’ne daha kısa sürede ve daha rahat ulaşılması amacıyla devam eden yol onarım ve genişletme çalışmaları 2013 yılında tamamlanmıştı. Dönemin Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, şelalelere ulaşımı sağlayacak 3500m.lik yolun üst yapısının tamamlanması için Sinop Orman İşletme Müdürlüğünce program teklifi yapıldığını ve üst yapı çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağı bilgisini vermişti.

Büromuzu ziyaret eden Sorkun köylülerinden Turan Kütük’ten edindiğimiz bilgiye göre kışın yağan yağmurlar sonucu toprak kayması ile Saklıköy Şelaleleri’nin yolunun kapandığını şelaleleri gezmeye gelenlerin ise geri döndüğünü söyledi. Kütük, bölgede çalışan özel bir şirkete ait iş makinasının operatörüne rica etmesiyle kısmen yolu açtırdığını fakat yoldan sadece traktör ve arazili araçların geçebildiğini anlattı.

Yaz dönemine girdiğimiz bu günlerde gurbetçilerin ve tatilcilerin gezmek isteyeceği Sorkun Saklıköy Şelalelerinin yolunu yerinde inceledik. Bu yolu aşabilirseniz bu güzelliklere ulaşabilirsiniz, ZİYARET ETME KARARI SİNOP'U TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ DİYEN YETKİLİLERİN DEĞİL SİZİN!












































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 13:16

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER