SİAD Başkanı Güven Tazeledi

SİAD Genel Kurulunda Başkanlık için tek aday olan Rafet Orhan oy birliğiyle SİAD’a tekrar Başkan olarak seçildi.

SİAD Başkanı Güven Tazeledi

  Merkezi İstanbul’da bulunan Sinop İşadamları Derneği, 10. Genel Kurulu toplantısını  27 Nisan 2014 Salı günü, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptı. İstanbul ve diğer illerinden gelen, Sinoplu İşadamları SİAD Kongresi’ne büyük ilgi gösterdi.

  Kongreye, Prof. Dr. Emin Kuru, Sinop’un tanınmış işadamlarından Özünlü Damper fabrikalarının yönetim kurlu başkanı Zeki Özünlü,  Elsan Regülatör’ün sahibi Faik Yüksel, Yıldırım Plastik ve Odesa Şemsiye fabrikalarının yönetim kurulu başkanı  Mukadder Yıldırım, Evren Menteşe’nin yönetim kurulu başkanı Arslan Demircan, Aksoy İnşaat’ın sahipleri Yaşar Aksoy ve  oğlu Çetin Aksoy, Demirsoy İnşaat ve Mimarlık’ın yönetim kurulu başkanı Aydın Demirsoy, BNG Ambalaj ve Beren İnşaat’ın sahibi Bayram Şen,  Şahika Mühendislik’in sahibi Kenan Çelik, Ersa Mühendislik’in sahibi Sefa Sarısoy, Sinop’un değerli işkadınları  Hazife Bozdağ, İlknur Ünlü, Nilüfer Şentürk ve Arzu Kurt, Özcan Hukuk Bürosu sahibi Erdal Özcan, SİAD’ın eski başkanları Selim Kutval, Nihat Önder, Cevat Güleç ve Yusuf Özer’in yanı sıra çok sayıda Sinoplu işadamı katıldı.

  Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan divan seçiminde divan kuruluna Prof. Dr. Emin Kuru, Fahri Yağlı, Bülent Ablay seçildi. Prof. Dr. Emin Kuru yaptığı açılış konuşmasında, “Değerli Hemşerilerim, Sinop’un gönül mimarları, İstanbul’daki Sinop kalelerinin fedakâr bayraktarları, derneklerimizin kıymetli eski ve yeni başkanları SİAD’ın onuncu genel kuruluna hoş geldiniz. Hemşeri dernekleri sevginin yumaklaşarak büyüdüğü dayanışmayı esas alan topluluklardır. Zaman zaman bu topluluklarda sevgi zafiyeti olduğu gözlemlenmektedir. Bu zafiyet hoşgörü ve dayanışma anlayışı içinde çoğunlukla kabul edilebilmektedir. Hemşeri dernekleri insan sevgisinin hemşeri sevgisinin memleket sevgisinin fedakarlık ve mensubiyet duygusunun yan yana getirdiği toplum dinamizmini oluşturan önemli kuruluşlarıdır. Bu duygu ve değerlerin eksikliğini taşıyanlar bu kurumlardan kendiliğinden tecrit edildiği görülmüştür.” dedi.

  SİAD başkanı Sayın Rafet  Orhan yaptığı konuşmasında, birlik beraberlik ve kardeşlik çağışı yaptı. Orhan, “1995 yılında rahmetli Hasan Basri Kuzuoğlu ve bir grup sivil toplum gönüllüsü ağabeylerimiz tarafından kurulan SİAD, 19 yıldır dimdik ayakta kalarak günümüze kadar gelmiştir. SİAD’ımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün başkan ve yönetim kurullarına, gerek madden ve gerekse manen SİAD çatısı altında kenetlenerek, gücünü birleştirip, derneğimizi geçmişten geleceğe taşıyan kıymetli dostlarımızdan ebedi hayata yürümüş olanlara Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara da bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Sinoplu İşadamları Derneği, 7 yıldızlı, tertemiz çok değerli  bir dernektir. Bu derneğin logosunun yaşatılmış olması bile alkışlanacak bir başarıdır. Kaldı ki, bugüne kadar çok değerli hizmetleri de inkar edilmez. Ben ve yönetimdeki bütün arkadaşlarımızın tek amacımız var, o da, bu güzel derneğimizi taşıyabileceğimiz kadar ileriye taşımak, yükseltebileceğimiz kadar yukarıya yükseltmek olacaktır SİAD’a başkanlık yaptığım süre içerisinde, Rafet Orhan olarak, şunun sözünü gönül rahatlığı ile veriyorum. Benden hiçbir hemşerimizi üzecek, hiçbir dostumuzu kıracak hareket, söz ve davranışlar görmeyeceksiniz, duymayacaksınız. Bütün benliğimi, bütün emeğimi hemşerilerimizin hizmetine sunacağım. SİAD’ın başkanı değil, hemşerilerimin hizmetkârı olacağım.” Diyerek sözlerini noktaladı.  

  Konuşmaların ardından tek adayla girilen seçim sonrası Rafet Orhan yeniden Sinop İşadamları Derneği başkanlığına oy birliği ile seçildi.



 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 11:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER