Taş Mesaj yayınladı

MHP Gerze Belediye Başkan adayı emekli PTT Müdürü Ayhan Taş 10 aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Taş Mesaj yayınladı

  Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin kabul edildiği 10 Aralık 1948 tarihinden bu yana, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve bu günü içini alan hafta BM üyesi ülkeler tarafından İnsan Hakları Haftası olarak kutlanmaktadır.

  İnsan haklarının hepimiz tarafından korunması gerekmekteyken son dönemde Türkiye’nin bu alandaki eksiklikleri kuşku verici bir hal almıştır. Türkiye, insan haklarına saygı sıralamasında Gana ve Benin gibi ülkelerin arkasında dünyada 89. durumdadır. Sinop ve ülkemiz genelinde memurlarımız üzerinde siyasetin baskısı, gazetecilere iktidarın sansürü, kadınlarımıza artan şiddet, temel ihtiyaçlarından mahrum kalan çocuklar gün geçtikçe artmaktadır. Dünyada ise Kazan’dan Kaşgar’a, Gümülcine’den Kerkük’e Türk dünyası insan haklarından mahrum bırakılmış ve birçok sıkıntı yaşamaktadır. MHP iktidarında Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gerçek anlamda savunulacak ve unutulan Türk dünyası dış politika gündemine tekrar yerleşecektir.

Bu bağlamda, insanımızı kendi vatanında ötekileştiren, ayrıştıran ve başta insanımız olmak üzere ve tarihimize haksızlık eden her türlü yaklaşımın karşısında olduğumuzu bir kez daha belirterek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlar, saygılar sunarız.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 13:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER