Yay’dan Kutlama ve Davet

Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay Gerze Merkez Yeni Camiinde düzenlenecek olan Mevlid Kandili Özel Programına tüm halkımızı davet etti.

Yay’dan Kutlama ve Davet
 Mevlid Kandili, bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed (s.a.s.)'in tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günüdür. Kur’an-ı Kerim Efendimiz (s.a.s)’i bizlere şöyle tanıtmaktadır. "And olsun, size kendi içinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir, o size çok düşkündür. Müminlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.”(Tevbe, 9/128) “Andolsun, Allah’ın Resülünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.”(Ahzâb, 33/ 21) "Hiç şüphesiz sen pek büyük bir ahlâk üzerindesin."(Kalem, 68/-4)Dünyanın geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez isteklerimizin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberimizin Sünnetini daha iyi anlamaya, gönlümüzü Kur'an'a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyacımız var. Çünkü Kur'an ve Sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisidir. Kur’an ve Sünnet, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi 14 asırdır bizlere sağlamıştır. Bu gece ahlaki güzelliklere bürünüp Şefkat Peygamberimizi örnek alma gecemiz olmalıdır. Bu gece gönüllerimizi, bedenlerimizi diri tutup Rahmet yağmurundan nasibimizi alma gecemiz. Bu gece Peygamberimiz hürmetine affedilenlerden olma gecemiz. Mutlu bir ailevi hayatı geçirmek istiyorsak en güzel örnek Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dir. Dünya ve Ahiret mutluluğunu kazanmak istiyorsak kendisine uymamız gereken rehberimiz Efendimiz (s.a.s.)’dir. Öyleyse Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimizin sünneti ile buluşalım, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamamıza aktarmayı hayatımızın gayesi edinelim.

Gerze İlçe Müftülüğü olarak Mevlid Kandilini ihya etmek adına 12 Ocak 2014 Pazar günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında Gerze Merkez Yeni Camiinde düzenlenecek olan Mevlid Kandili Özel Programına tüm halkımız davetlidir. Bu duygu ve temennilerle, Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, Gerzelilerimizin, Milletimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim.
 
Ömer YAY
Gerze İlçe Müftüsü

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 12:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER