Yenikent’e yeni cami

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Yenikent’e yapılacak büyük ve modern caminin temelini attı

Yenikent’e yeni cami

Son yıllarda büyüyen ve gelişen Yenikent’e yetersiz kalan eski caminin yerine kapasitesi daha büyük ve modern bir caminin temeli atıldı.

Temel atma törenine Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Sinop İl Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban, İl Genel Meclis Üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır, Gerze Müftüsü Ömer Yay ile Yenikent Belde Başkanı Mevlüt Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından Yenikent Cami İmamı Ahmet Göç’ün kuran okumasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan Yenikent Belde Başkanı Mevlüt Aydın, caminin yapımına destek olanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra Sinop İl Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban’ın yaptığı konuşmanın ardından Gerze Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma yaptı.

Metin Kubilay yaptığı konuşmada camilerin toplumsal yaşamda önemli bir yeri olduğunu ve milletimizin birlik ve beraberliğinin en güzel yaşandığı mekan olduğunu belirttikten sonra, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende en son söz alan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, halkımızın inanç ve ibadet anlayışında önemli bir yere sahip olan camilere Sinop Valiliğinin verdiği değer anlamında yaptığı icraat ve planlardan bahsetti.

Eski camilerin yenileneceğini, kullanım alanı küçük olanların kapasitesinin arttırılacağını ve Sinop bölgesindeki bütün camilerin günümüze uyarlanacağının altını çizen Dr. Ahmet Cengiz, bu çalışmalarla çocuklarımıza en değerli mirası bırakacağız dedi.

Gerze Müftüsü Ömer Yay’ın okuduğu dualar ve kesilen kurbanın ardından, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından beton makinesinin düğmesine basılarak temel atma töreni tamamlandı.







































































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER