Hem meslek ediniyorlar, hem de para kazanıyorlar

İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları açan İŞKUR Gerze’de 20 kursiyeri meslek sahibi yapıyor.

Hem meslek ediniyorlar, hem de para kazanıyorlar

Sinop İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan, İŞKUR’un açtığı İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları kapsamında Gerze’de sertifika programına dahil edilen 20 kursiyer için Gerze’ye geldi.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın misafir ettiği İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan, Gerze Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle yürüttükleri kurslarla 20 kişiyi iş sahibi yaptıklarını söyledi.

Kursiyerler için 740.000 lira kaynak aktarıldığını söyleyen Lokman Ceylan, toplum yararına çalışma programıyla 99.727 Lira Belediyeye, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Orman Müdürlüğüne para aktarıldığını belirtti.

Lokman, “bu kurslar sayesinde kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı verilmesinin yanında, sağlık giderleri de sağlanıyor. Başarılı kursiyerlerin % 50’si kalıcı iş buluyor.” dedikten sonra kurs sırasında destek veren Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’a, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya, Meslek Lisesi Müdürü Metin Çalmaz ve müdür yardımcısı Ali Güneşdoğar’a teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da yaptığı katkılardan dolayı İŞKUR Müdürü Lokman Ceylan’a plaket verdiler.

 

İŞKUR; istihdamın artırılması ve işgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, Aktif İşgücü Programları çerçevesinde: kurum kaynaklarından, Kuruma kayıtlı herhangi bir mesleği ya da iş piyasasında geçerli bir mesleği olmayan işsizlerin, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde yetiştirilerek istihdam edilmelerini amaçlayan “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları” düzenliyor.

 

Bu kursların ilgili yönetmeliği şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları, üniversiteler, öğretim kurumları, Özel sektör işyerleri, eğitim veya rehabilitasyon amacıyla kurulmuş firmalar, eğitim için gerekli mekan ve donanıma sahip dernek, vakıf, işçi, işveren, esnaf ve meslek kuruluşları, meslek birlikleri ve benzeri kurum ve kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, özel kanunla kurulan banka ve kuruluşlar ile bunlara bağlı işyerleri ile işbirliği yaparak ve hizmet satın alarak işgücü yetiştirme kursları düzenlenmektedir.

İşgücü yetiştirme kurslarında hizmet alımları; ihale yöntemi ve doğrudan temin yoluyla sağlanmakta olup, bireysel gönderme ve işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.

İşgücü yetiştirme kursları istihdam garantili olarak da düzenlenmektedir.

İşgücü yetiştirme kurslarına katılanlara, eğitimlere katıldıkları her bir fiili gün için kursiyer cep harçlığı verilerek, eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ödenmektedir.









Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER