Bu “Hal” in Hali Başka..!

Eski halini bilenler gördüklerine inanamıyor, takdirle karşılıyor.

Bu “Hal” in Hali Başka..!

  Yakında hal mevkiine gitmediyseniz, sizlere tavsiyemiz biraz zaman ayırın ve son “hal” ini mutlaka görün. Orta yaşın biraz üzerinde olanlar buranın eski halini çok iyi anımsarlar, buradaki çirkinliği anlatmaya nerede ise kelimeler yetmezdi, tam anlamıyla bir pislik yuvası bir çöplük olarak kaderine terk edilmişti burası. Gittik gördük ve biz de gözlerimize inanamadık ve “demek ki isteyince oluyor” demekten kendimizi alamadık.

Bölge hal’ likten çıkmış adeta bir kültür ve sanat ma-HAL-lesine dönüşmüş. Belediyece yapılan ahşap ağırlıklı nostaljik düzenleme ile çehresi tamamen değiştirilen yöre de yok yok.

El sanatları kursu dersiniz, ahşap el sanatları kursu mu dersiniz, yoksa peşkir dokuma kursu mu dersiniz hepsi burada ve hepsi faaliyette.

Bunun yanına Gerze Belediyesi Konservatuarının da aynı yerde olduğunu da belirtirsek resmi tamamlamış oluruz.

Söylemesi bizden, gerisi size kalmış. Gidin, görün ve yaşayın.









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2012, 10:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerzeli
Gerzeli - 11 yıl Önce

adam gibi adam osman başkan.

Mustafa KAHYA
Mustafa KAHYA - 11 yıl Önce

şirin gerze'nin "hal"i çok eski yillarda akşamcilarin adresi. ismail abinin yeri,işkembe çorbacisi kadir abinin yeri, ağora meyhanesi...v.b. mekanlari bağrında yıllarca taşıdı. gerze'nin güzel insanlari balikçilari şoför hamdi harputlu, ridvan başar,belediye muhasebeci mustafa abi ve güzel insanlarin "saklıbahçe"di.
şimdi ise "hal" kentsel dönüşümle"sanatevi" olmuş.
eski yılları yaşadım ve sevindim....

banner381
SIRADAKİ HABER