Gerze’ye Otopark Müjdesi Verildi

Eski cezaevi binasının yerine ne yapılacağı kesinleşti.

Gerze’ye Otopark Müjdesi Verildi

Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 14.00’te Gerze Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

GÜNDEM

  1. 4081 sayılı Yasa gereği (Çiftçi Mallarının Korunması) Koruma Meclisi üyelerinin seçimi için 5 asil 5 yedek üye dört seneliğine seçildi. Asil Üyeler: Hayri Ergün, Hasan Yücel Yuvacı, Arif Recep Gürses, Gülnur Özden ve Semra Demir. Yedek üyeler: Mustafa Çelik, Ahmet Aydın, Dursun Kaptan, Ramazan Demircan ve Mustafa Doruk.
  2. 34 pafta 169 ada , 12 parseli kapsayan alanda plan tadilatı talebi görüşüldü. Belirtilen alan kamu yararına uygun bulunmadığından planın devam etmesi yada bitirilmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için devamına karar verildi.
  3. 01/12/2011 tarih ve 104 sayılı Meclis Kararının ilgili Yönetmeliğe göre iptal edilmesi talebi değerlendirilerek İmar Mevzuatı ve Yönetmeliğine uygun olmadığı için iptal edilmesine karar verildi.
  4. İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesi talebi doğrultusunda hazırlanan 5 yıllık imar programı onaylandı.
  • Hazırlanan imar programına İmar Planında Yurt alanı olarak ayrılan alanların eklenmesi ve YURTKUR hizmetine sunulabilecek alan arayışının yeni planlama sahalarında da değerlendirilmesi
  • İmar planında tahsis edilen Spor Alanının Gençlik Merkezi yapımı amacıyla imar programına eklenmesi
  • İlçemizin turizmde öncelikli kalkınma bölgesi içerisinde bulunması dolayısıyla Bungalov evleri, Sosyal ve Dinlenme Tesisleri kapsayan alanların imar programına eklenmesi,
  • Okul alanlarının eklenmesi maddeleri görüşüldü. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Cumhuriyet ve Atatürk Mahallelerine okul yapılması konusunda tarafımıza şimdiye kadar birçok talepte bulunuldu. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu alanlarda okula ihtiyaç olmadığı kararını verdi. Bütün ilçelerin nüfusu düşerken Gerze’de nüfus 730 kişi arttı. Bu durumun göz önünde bulundurularak tekrar değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi.

b) 9 ada, 15-16 parsel içerisindeki idari hizmet alanı(Adliye) plan değişikliği talebi görüşülerek bu alanın özel mülkiyet ve kamulaştırma alanı dışında olduğu için yeniden planlanması gerektiği belirtildi. Yeni düzenleme ile bu alanın idari hizmet alanı olarak kaldırılarak otopark alanı yapılmasını karar verildi.

        5)  Hizmet dışı bırakılacak ve hurdaya ayrılacak belediye taşıtlarının belirlenmesi talebi      görüşülerek  çöp kamyonu, vidanjör, arazöz ve pikap(Cenaze Taşıma) araçlarının hizmet dışı bırakılıp satılarak yerine yenilerinin alınmasına karar verildi.

       6) İlçemizde amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden maddi yardım yapılması talebi değerlendirilerek yardım miktarı 90 000 TL olarak belirlendi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediyenin sosyal hizmetlerinin aksamaması için spor kulüplerine ulaşım konusunda akaryakıt desteği vermeyi önerdi. Belovacıklı, 2017 yılında ilçemizdeki amatör sporcuların lisanslarını yenileyebilmeleri için 12 000 TL yardımda bulunduklarını ve bu desteğin devam edeceğini ifade etti.

7) İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Çocuk parkına isim verilmesi talebi görüşüldü. Parkın isminin Melek-Kadir Karagülle olmasına karar verildi. Karagülle çifti park girişine kemer ve çeşme yaptıracaklar.

8) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hibe araç talebi doğrultusunda asfalt distribütörü alınmasına karar verildi. Araç alınmadan önce belediyenin belirlediği işçiler giderek araç kullanılması konusunda eğitim alacak.

9) Şehit, dul, yetim ve engellilerden katı atık bertaraf ücreti alınmaması talebi oy birliğiyle kabul edildi. Karardan önce ödenen ücretin ise 5,50 TL olduğu belirtildi.

Haber: Özge İnce        

       

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 00:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nami Kalay
Nami Kalay - 6 yıl Önce

dere yeri sahil şeridi yaz mevsimine daha güzel rahat denize girilebilir bir alan şerit haline dönüştürülmel.yazın çakıl düzlenmeli-sabit piknik masaları-sabit şezlonglar yapılmalı zeminnden yüksek olmalıki kışın dalgalar çakılla kaplamasın -kum havuzu-çocuk oyun araçları-denizin dalga akıntısı debisi ile oluşacak çocuk havuzu vs vs yapılabilirse güzel hizmet olur ekonomik girdi sağlar.

banner381
SIRADAKİ HABER