Esnafspor'un Giresun dönüşü.

2010-2011 U19 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe maçlarının panoraması:

Esnafspor'un Giresun dönüşü.

2010-2011 Sinop U19 Gençler Ligi il birincisi olarak Gerze’yi ve Sinop’u temsil eden Gerze Esnafpor  U19  takımımız, Giresun da Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde 6 takımın katıldığı birinci kademe maçlarından elenerek ilçemize döndü.




Grup maçlarında çekilen kura sonrası eşleşmeler ve maç sonuçları şöyle oldu:

            A Grubu                                                         B Grubu

1.      Trabzon Telekomspor                                  1. Trabzon İdmanocağı

2.      Amasya Merzifon Çeltekspor                      2. Samsun Sanayi Irmakspor

3.      Sinop Gerze Esnafspor                                3. Ordu Soyaspor

 

A Grubu Maç Sonuçları

1.      Trabzon Telekomspor 6 – 0 Merzifon Çeltekspor

2.      Gerze Esnafspor          7 – 0 Merzifon Çeltekspor

3.      Trabzon Telekomspor 4 – 0 Gerze Esnafspor

 

B Grubu Maç Sonuçları

1.      Trabzon İdmanocağı 5 – 1 Samsun Sanayi

2.      Ordu Soyaspor          1- 1 Samsun Sanayi

3.      Trabzon İdmanocağı 4-1 Ordu Soyaspor

 

Final

Trabzon Telekom Spor 0-4 Trabzon İdmanocağı (birinci kademe grup birincisi)

 

Giresun’da yapılan grup maçlarında ne yazıkki güçlü Trabzon Telekomspor karşısında mağlubiyet alan takımımız elenmiş oldu.

Futbolcular, 1. Kademe maçlarının sonuçlarından ders alacakları bir kamp dönemi gibi gördüklerini ve yaşadıkları tecrübelerden ilerisi için ders çıkaracaklarını belirttiler.

Teknik heyet ve yöneticiler; Antrenör Cengiz Topuz , yardımcısı İbrahim Kökdemir , yönetici Ali Kalay , kulüp saymanı Hasan Kökdemir’deki genel kanı güzel bir organizasyon olduğu yönündeydi. Onlar da gelecek sezon ne yapılması gerektiği konusunda elde ettikleri bilgi donanımlarını kulüp başkanı Uğur Çetin’e aktardılar.




Grup maçlarının güzel anlarından birini de Ali Kalay yaşadı. Tam 45 yıl sonra Gerze’de çocukluğunu ve gençliğini yaşayan Necdet Sarıalioğlu’yla Giresun’da karşılaşan Ali Kalay o günleri şöyle anlattı:

1960’lı yıllar. Gerze 13 Şubat 1956 yangın afetinden sonra kimi aileler yeni evlerine taşınmanın telaşındayken, kimileri ise Gerze’yi terk edip göçmüş gitmişti. O zamanlar Gerze’nin nüfusu taş çatlasa 3000’ler civarındaydı. İşte böyle bir ortamda Gerzeli yeni yetişen gençlerin en büyük uğraşı , hobisi , tutkusu futboldu. İnkılap İlkokulu ve  ortaokulun bulunduğu Gerze’de ki  Fuğla Tepesi’nde (şimdiki Meslek Lisesi’nin olduğu yer) iki tahta direkli top sahasında top koşturmak en büyük zevkleriydi.

İşte böyle bir ortamda, Gerze’ye yeni tayin olan Ordulu Mal Müdürümüz Nizamettin Sarıalioğlu’nun (Beşiktaşlı Sanlı Sarıalioğlu’nun amcası) İnkılap okulunda okuyan oğulları Necdet (kaleci) ve Hurşit de kısa zamanda Gerzeli gençlerle kaynaştı ve birlikte top koşturdu. Bu Gerze’den tayin olup gidene kadar devam etti. Daha sonrada pek iletişim kurulamadı.

Ve tarih 11-15 Mayıs 2011. Gerze Esnafspor ile gittiğim Giresun’da, bizim yaşlarda biri bize “Gerzeli misiniz? Gerze’nin yerlisi misiniz” diye sordu. “Evet” dedim. “Benim babam Gerze’de Mal Müdürlüğü yaptı” demesinin ardından , ben de ona “yoksa sen Necdet misin?” dememle kaynaşmamız başladı. Benden bir yaş büyük olan Necdet Sarıalioğlu , Gerze’yi ve dostlarını sordu.Kendisi uzun yıllar futbolculuk yapmış , şu an Orduspor 18 yaş altı takımının antrenörlüğünü yaptığını söyledi.

Necdet Sarıalioğlun’dan ayrılırken eski arkadaşlarına selamlarını iletti.

 

Haber: Ali Kalay






 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER