Taekwondo yaşam biçimidir.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 5-12 yaş grubuna Murat Kutlu tarafından Taekwondo eğitimi veriliyor.

Taekwondo yaşam biçimidir.

Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Kutlu tarafından verilen Taekwondo eğitimi, tüm yıl boyunca devam ederken, yılda toplam 3 defa olmak üzere 4 ayda bir de kuşak imtihanları yapılıyor.

Eğitime katılımların Belören, Gazi ve Haşim Zehra Tarı ilköğretim okullarından olduğunu belirten Murat Kutul, çocuklara verdiği eğitimi gönülden yaptığını ve çocukların şağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmasında bir nebze olsun katkısının olmasından mutluluk duyacağını söyledi.

Spor eğitimi çocuğun ailesi ve öğretmeninin mesajlarını anlayacak kadar büyüdüğünde hemen başlaması gerektiğini söyleyen Murat Kutlu, "Çalışmalar imkansızlıklara rağmen zor şartlarda devam ediyor. Bizim bu çabalarımıza yetkililerin sözde değil, uygulamayla destek vermelerini bekliyoruz." dedi.

Çalıştırıcı Murat Mutlu, yapılan kuşak sınavının ardından genç sporculara yemek verdi.


Kısaca Taekwondo:

TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.

Taekwondo kelime anlamıyla el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruş tekniklerinden oluşan, sporcuda ahlaki değerlerin yüceltilmesine katkıda bulunan bir spor dalıdır.

 




















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2012, 16:00
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER