Uğur Çetin, başarının hikayesini anlattı.

Bu günlerde aldığı başarılarla adından sık sık bahsettiren, Gerze’nin gururu olan Gerze Esnaf Sporumuzun başarısını ve işin sırrını Başkan Uğur Çetin’e sorduk. O da cevapladı:

Uğur Çetin, başarının hikayesini anlattı.

 Aslında bu konuda söylenecek çok söz yok, her şey ortada.

Bu hafta gittik Ayancık Belediye Sporu yendik olay oldu. Yok yurtdışından topçuları var, yok kasalarında bu kadar para var… Amatör futbol yürek işidir. Ben futbolcular sahaya çıkarken soyunma odasında sadece şunu dedim: “Siz Gerze’nin aslan yürekli delikanlılarısınız. Diğer kulüplerde para varsa, sizde de yürek var”

Bütün bu sözleri aslında içim acıyarak söyledim. Çünkü, bir yemekte benim gibi bir kulüp başkanının tesadüfen cebindeki bir tomar parayı diğerine koyarken gördüğümde; “sen de başkansın. Cebinde var 23 TL para. Futbolcunun evde kömürü yok, diğerinin evde yemeği yok.” Dedim kendi kendime. Oturup bir kenarda ağladım.

Sizler, her zaman yanımızdasınız. Sizler sağ olun. Hakkınızı ödeyemem. Ama, bu işler bu imkanlarla yürümez. Bu ilçeden ekmek yiyen, insan gücünü kullanan firmaların, şimdiye kadar bir kuruş katkısı bulunmadı. Bu takıma, bırakın maddi destek olmayı, verdikleri sözleri bile yerine getirmediler. Koltuklarına kurulan arkadaşlar, o sıcak koltuklarından kalkıp bu çocuklar aç mı, tok mu diye ilgilenmediler bile.

Hep aynı kişilerden topladığımız paralarla yola çıktık. Bir araya gelen bu 38 kişi, her ay düzenli olarak aidat veriyorlar ve o aidatlarla yaşamaya çalışıyoruz. Bütün bunları yaşarken bir de umut tacirlerinin bol keseden dağıttıkları umutlarla hepten yıkılıyoruz. İhtiyaçlarımızı belirttiğimizde hemen ne demek diyenlerden, bir bakıyorsun daha sonra ne malzeme gelmiş, ne para, ne başka bir şey. Aradığında telefonlara çıkılmıyor. Verilen sözler hep havada kalıyor.

Zamanı geldiğinde, başarısızlıkta değil başarıda bütün bunları açıklamak boynumun borcudur. İşte bu imkânsızlıkları, verilen sözlerin tutulmayışını, takıma kimlerin sahip çıkıp kimlerin çıkmadığını dürüst bir şekilde futbolcu kardeşlerimle paylaştım ve onlardan beklemediğim bir tepki aldım. “Onlarda para varsa bizde yürek var. Biz en azından, bize sahip çıkan insanların yüzünü kara çıkarmayalım, mücadele edelim” dediler.

İşte başarının öyküsü bu… Kimse, o şaşalı formalara aldanmasın. O formaların altındaki terde; uykusuz geceler var. İstanbul’da, gecesini gündüzüne katıp hayatını adamış Cengiz Topuz var. Tüm sıkıntılarına rağmen ağabeylik yapan Kadir Bakır var. Aile hasreti çekip burada yürek koyan Yusuf Kemal Saraçlı var. Tabii ki, bu çocuklara inanan, maddi manevi her şeyiyle, varını yoğunu ortaya koyan bir yönetim var.

Bu bağlamda bizlere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve futbolcu kardeşlerime daha yeni başladık aynı disiplinle çalışmaya devam diyorum.

Bana bu fırsatı verdiğiniz içinde gerze gündeme minnetlerimi sunuyorum.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatma KABAŞ
Fatma KABAŞ - 13 yıl Önce

Umarım bizlerde bir gün elimizden gelen yardımı yapabiliriz.Yolunuz açık olsun.

fatih oğuz
fatih oğuz - 13 yıl Önce

kardeşim uğur öncelikle pazar günkü galibiyetinizden ve güzel futbolunuzdan dolayı seni ve futbolcularını kocaman kucaklıyorum.kardeşim peşinde parası olanlar olacağına yüreği olanlar olsun sana yeter bu çocukların yürekleri yeter sana ve bize.gerze li olmak gerze nin hertürlü başarısında ve başarısızlığında yanında olmaktan geçer kardeş.bu takım sonuna kadar gidecek bizde sonuna kadar yanındayız senin ve tüm gerze severlerin

gerze nin hamalları
gerze nin hamalları - 13 yıl Önce

sayın başkan senin bu söylediklerine söylenecek söz bulamıyorum bir iki kelime yazacam birilerin canı yana bilir olsun o sporcu genlerin canları her zaman yanıyor ben zengin düşmanı felan deyilim o bilinsin gerze liye ihtiyacınız oldu zaman telefonla gel hemen diyorsun birda işin düşene kadar arayıp sormasın gerze li zengin bir sulogonu var hatırlamayanlara ben hatırlatayım ****.... gerze de kazandık gerzede harcayacahız hani nerdesiniz iyi uykular********** uyan artık ********* akca oğlu inşatı katkıların dolayı teşekkür ederim

cengiz topuz
cengiz topuz - 13 yıl Önce

ben gerçek ten uğur çetin kardeşim le gurur duyuyorum ,uğur çetin bu takıma başkan olmadan önce deplasmanlar aç dönüyor duk genç takım şampiyon olduğu ayancık maçı vardı2006 da ordan simit yiğerek gelmiş tik şampiyon olduğumuzu bile nerdeyse kimse duymadı bizi ,ben sadece kısa bir şey yazdım yazmakla bitmez , ama uğur başkan olduk tan sonra her yönü ile kulüp ileri ye gitti ben uğur çetin kardeşimin her zaman arkasında yım bu kulüp e hizmet veren maddi manavi yardım yapan büyüklerime de saygılarımı sunuyorum..

murat bakır
murat bakır - 13 yıl Önce

ben gerze esnaf sporda su anda top oynamakta olan bıri olarak tüm gerzelilerin şunu bil mesini isterim, siz nekadar takıma desdek olmadıysanız osizin ayıbınız. ben futbolu yuregimle oynuyorum ve herzaman basarılı olmayı istıyorum.sonucta gerze icin oynuyoruz.biz tüm takım arkadaslarımla gece gündüz demeden antremanlarımızı yapıyoruz.ama antıramana şu gune kadar destek olmak icin yonetim dışında hıc kım senin geldihini görmedim.ama olsun ben ve arkadaşlarım herzaman arkamızda olan .başta başkanımız ugr abi sonra yönetim. sonra cengiz topuz abım ,fatih oguz .cılgın kaptan apo abiye sonsuz teşekkürlerimi sunarım.herşey esnaf spor icin.saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER