Kafes Balıkçılığı İçin Toplandılar

Gerze’ye kurulması söz konusu olan alabalık tesisleri için tepkiler giderek büyüyor.

Kafes Balıkçılığı İçin Toplandılar

“Gerze Denizine Alabalık Tesisleri” başlığıyla bir ay önce gazetemizin gündeme taşıdığı haberden sonra Gerze’deki vatandaşların alabalık tesislerinin zararlarını öğrenerek çevreyi koruması için Gerze Su Ürünleri Kooperatifi öncülüğünde toplantılar yapılmaya başlandı. İlk toplantısını geçtiğimiz hafta gerçekleştiren Gerze’deki sivil toplum kuruluşları ikinci toplantısını da 7 Kasım 2017 Salı saat 18.00’de Say Çay Bahçesinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Çevre Mühendisi Uğur Çetin, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, siyasi partiler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen toplantıda Gerze Belediyesi tarafından Yakakent’te çekilen kafes balıkçılığı videosu izlenerek Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin Kafes Balık Yetiştiriciliği ile ilgili yayımladığı bildirinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı toplantıda yaptığı açıklamada Gerze Belediyesi’nin öncülüğünde hemen bir dayanışma platformu oluşturulacağını, oluşturulan platformda sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin dışında ilçemiz balıkçıları ile halktan üyelerin olmasını istediğini söyleyerek çeşitli yöntemler ile halkımızın bilgilendirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

Platform için üyeler belirlenerek sözcü olarak Gerze Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Başar seçildi. Seçilen üyeler ise şöyle; Osman Başar, Habil Altunel, Sündüz Yuvacı, Uğur Sağır, Nurcan Baydur, Lale Sayar, Semra Demir,İsmet Topçu, Ceren Aşıcı, Nihal Gündoğdu, Zeki Samet Doğru, Gökhan Sertkaya, Ercan Aydilek, Hatice Çelik, Fikri Uyanık,Ahmet Tiryaki, Murat Olgunsoy, Fehmi Bayar,Ferhat Hançer, Yaşar Aydın, Hasan Kaldırak, Birol Sazak, Burhan Baş, Hakkı Taşçı,Yalçın Aldemir, Turgut Akın, Uğur Çetin, Hüseyin Danacı, Şükrü Harputlu, Serdar Midilli, Hasan Algan, Orhan Başcan.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 13:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

keshke sinop cöplügü icin kafa yorsalar. bu bedavadan siyaset alishkanligi malesf sinoplulari gafil avliyor. sen belediye sinirlari dahilindeki bölgene bak. saga-sola hirlamaya gerek yok.

h.a.
h.a. - 6 yıl Önce

çarşı her şeye karşı kronikleşmiş sol emperyalizm mantığı

BarokTurk
BarokTurk @h.a. - 6 yıl Önce

termikte iyi olurdu diyorsun yani öylemi

banner381
SIRADAKİ HABER