YEGEP; “Artvin Halkının Yanındayız”

Yeşil Gerze Çevre Platformu Artvin’deki doğa katliamına dur diyen çevrecilere destek verdi.

Gerze YEGEP Üyeleri, Özaltın İnşaat Tic. San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Cerrahtepe Bakır Madeni projesine verilen ÇED olumlu kararının, Rize İdare Mahkemesince “ Maden faaliyetinin hayata geçirilmesinin Artvin ilini yöre sakinleri açısından yaşam alanı olmaktan çıkaracağı, bu bölgede maden arama projesi ile bu projenin etkisi altında bulunan yaşam alanları ve koruma altındaki alanların bir arada olamayacağı” gerekçesiyle verdiği iptal kararını, ilgili şirketin projede yaptığı tadilatın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından uygun görülmesi ile tekrar hayata geçirmeye çalışması ile Artvinlinin Cerrahtepe’de 240 gündür aralıksız devam eden mücadele sürecine destek vermek üzere 17 Şubat 2016 günü saat:18.00’de, Termik Santrale karşı Gerze’de yapılan mücadelenin sembolü olan Direniş Evinde bir araya geldiler.

Artvin-Cerrahtepe’de hayata geçirilmek istenen projenin neden olabileceği doğa katliamlarına dikkat çeken YEGEP’li çevreciler, Artvin halkı tarafından verilen haklı mücadelenin sonuna kadar destekçisi olacaklarını ifade ettiler.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:35

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cema.kar.
cema.kar. - 8 yıl Önce

sasirmadm, zira aksi olsaydi fevkalede ilerleme var diyecektim, diyemidm. lfn. idoyolojik saplantidan kurtulun olaylara objektif yaklasin. bremer mizikacilar gibi her seye muhalif akil isi degildir.

banner381
SIRADAKİ HABER