Yüksekokul’ da Sunum,

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Gerze Meslek Yüksekokulunda sunum gerçekleştirildi.

Yüksekokul’ da Sunum,

  Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Recep Bircan ve Psikolog Özge Erdal’ ın davetli olarak katıldığı sunum, bugün saat:13.00’ de Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı. Sunum başlamadan önce Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Halil Turgut Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Recep Bircan ve davetlilere yeni açılan Gemi İnşaatı, Deniz ve Liman işletmeciliği bölümünü gezdirerek bölüm hakkında bilgi verdi.

  Araştırma Yöntem ve Teknikleri Ders konusu olan Engelliler nedeniyle öğretmen Şerife Berber’ in rehberliğinde gerçekleştirilen ve yüksekokul öğrencilerinden Esen Özdemir, Ferda Yel, Öznur Kadder ve Şengül Korkmaz tarafından hazırlanan sunuma Muhasebe ve Veri Uygulamaları 2. sınıf öğrencileri katıldı. Yapılan sunumda; ülkemizdeki engelliler ve sorunları hakkında genel bilgiler ile ülkemizdeki engellilerin sayısal oranları ile ilgili istatistiki bilgiler verildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Recep Bircan yaptığı kısa konuşmada; engelleri vatandaşların günlük yaşamlarının kolaylaştırılması açısından kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler hakkında görüşlerini ifade etti.

Sunumun sonunda yaptığı konuşmada Psikolog Özge Erdal ise;

Engellilere gösterilecek davranış biçimi, herkesin bin engelli adayı olduğu gerçeği, engellilere yapılan yardımların onları rencide etmeden hangi şekil ve şartlarda yapılması gerektiği konularına vurgu yaptı. Sunum sonunda öğrenciler psikolog Özge Erdal’ a çiçek takdim ettiler.
Haber: Nurgül Gençay.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2012, 10:21
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER