50 Liralık Sefalet

İnşaatlarda geçici işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Mehmet Yetgin, 9 yaşındaki oğlu Muhammet Baran Yetgin’in beyninde bulunan tümör nedeniyle büyük çaresizlik yaşıyor.

50 Liralık Sefalet

 Oğlunun tedavisi için yurt dışından 2 ayda bir 450 Euro’luk iğne getirtmek zorunda Yetgin, oğlunun yaşaması için çırpınıyor. Günlük 50 liralık yevmiye karşılığında inşaatlarda çalışan, boş kaldığı zamanlarda ise kâğıt toplayarak geçimini sağlayan Yetgin artık daha fazla devam edecek gücü kendinde bulamıyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. 

DOKTOR ‘AMELİYAT ŞART’ DEMİŞ

1,5 yaşında annesini kaybeden Muhammet Baran Yetgin daha 8 - 9 aylıkken titremeler yaşamaya başlıyor. Başını dik tutamıyor ve sürekli önüne düşüyor. Oğlunu doktora götüren baba Mehmet Yetgin’i Ankara’ya sevk alıyor. Ankara’daki bir beyin cerrahı ise oğlunun beyninde tümör olduğunu ve ameliyat edilmesi gerektiğini söylüyor. 

‘İLAÇ ALACAK PARAM YOK’

BABA Mehmet Yetgin, daha önce de bir kaç kere haberinin yapıldığını ancak sadece Sağlık Bakanlığı’nın 2 ilacı karşılamak suretiyle yardım ettiğini söylüyor. Hasta oğlu dışında 1 buçuk yaşında yetim kalan 3 yaşındaki kızı Berfin’e de bakmak zorunda olan baba Yetgin, “Lütfen yardım edin. Benim çabalarım yetmiyor. Artık gücüm kalmadı. Daha önce 7 iğne yazmışlardı. İkisini Sağlık Bakanlığı karşıladı, diğerlerini çalışarak yaptırdım. Ama şimdi de 12 tane ilaç yazdılar. Bunlara verecek hiç param yok. Cebimde çay içecek param dahi yok şu an. Çoluk çocuğuma millet yardım ediyor. Oğlumun iyileşmesi için ameliyat gerekiyor. Özel bir hastane ameliyat için 3 bin 700 Euro istiyor. Allah rızası için yardım edin. Oğlumun yaşamasını istiyorum” diye konuştu. 

Yardımda bulunmak isteyenler için telefon numarası: 0535 601 88 23
kaynak: Pusulagazetesi


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 13:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER