Gerçeğin Gerçek Sözcüleri Seçildi

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği basın sözcülüğüne Hasan Ünlütürk ve Mustafa Çelik seçildi.

Gerçeğin Gerçek Sözcüleri Seçildi

  Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği  (GERÇEK) Halkla İlişkiler ve Basın sözcülerini seçti. Hasan Ünlütürk ve Mustafa Çelik Sözcü olarak seçildiler. Bu gelişme Derneğin eski ve yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile Gençlik Masası Yöneticilerinin katıldığı ve Gerze North Star Hotel’de düzenlenen dayanışma yemeğinden sonra kamuoyuna ve basına açıklandı. Derneğin yeni seçilmiş Sözcüleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Ülken Ayparlak’ın birlikte yaptıkları basın açıklamasında; “Her geçen gün yeni üyeler kazanarak Gerze’nin en güçlü sivil toplum kuruluşu haline gelen GERÇEK’in, Gençlik Masası’ndan sonra Halkla İlişkiler ve Basın Sözcülüğü’nü de oluşturarak kurumsallaşma yolunda sağlam adımlarla ilerlediği” belirtildi.

GERÇEK’İN Basın Açıklamasını aşağıda aynen yayınlıyoruz:

Değerli Gerzeliler,

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği, sizin desteğinizle her geçen gün güçlenerek yerel bir toplum hareketi haline geldi. GERÇEK kısa bir sürede, 500’ü aşkın üyesi ile Gerze’nin en büyük ve en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri oldu.

Derneğimiz halktan aldığı bu gücü daha etkin ve kalıcı kılmak amacıyla, katılımcı demokrasiye uygun bir şekilde yapılanmayı da sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda gençleri söz sahibi kılmak için Gençlik Masamızı oluşturup harekete geçirmiştik. Sağlıklı ve yaygın bir kurumsallaşma için bugün yeni bir adım atarak Basın ve Halkla İlişkiler alanındaki sözcülerimizi de seçtik. Dernek Başkanımızın yanı sıra Yönetim Kurulu üyelerimiz Mustafa Çelik ve Hasan Ünlütürk de,  sözcü sıfatıyla basın ve halkla ilişkiler alanında, GERÇEK’İ temsil etmeye yetkili kılındılar. 

Değerli Gerzeliler,

Gerzeliyi sevindiren bu gelişmelere rağmen ne yazık ki ilçemizde Derneğimizin güçlenmesinden rahatsız olanlar da var. Gerze’nin, hepinizin yakından tanıdığı tuzu kuru egemen azınlığı, sessiz çoğunluğun GERÇEK’te örgütlenip gür bir ses çıkarmasından rahatsız oluyor. Çünkü şimdiye kadar kolaylıkla yönettikleri Gerzeliler, GERÇEK çatısı altında birleşip onlara rağmen insanca ve çevreci bir kalkınma için harekete geçti. Rahatsız oluyorlar çünkü GERÇEK’le birlikte Gerzeliler artık egemenlerin ağa-beyliğini, bilmişliğini bir kenara atıp, kendileri öğrenmeye, bilmeye, kendi yönlerini, Gerze’nin yönünü, kendileri çizmeye başladı. Egemenler GERÇEKTEN rahatsız oluyor, çünkü onlar küçük, şirin,  sadece onlara ait, emekli köyü bir Gerze isterken, GERÇEK’te örgütlenen çoğunluk modern, insanca kalkınan, hepimizin iş ve aş sahibi olduğu bir Gerze istiyor. Egemenler sadece kendi rant sistemlerinin devam etmesini ve bizim hep onların elinin altında ucuz iş gücü olarak yarı işsiz kalmamızı istiyor. O yüzden büyük, modern kurumsal yatırımcıların Gerze’ye gelmesini istemiyorlar. O yüzden yanlış bilgi ve yalanla iyi niyetli halkımızı kandırarak kendi oyunlarına alet etmek istiyorlar. GERÇEK’TEN korkuyorlar, çünkü GERÇEK’te örgütlenen halk onların yalanlarına pabuç bırakmıyor, oyunlarını bozuyor. O kadar korkuyorlar ki GERÇEK’İN gücünü kırmak umuduyla, çaresizce, her gün yeni bir yalan söylüyorlar. Bu yalanlara başvuranlar kendilerinin Gerze’de tabanı olmayan bir azınlık, GERÇEK’in ise Gerze’den başka sevdası olmayanların oluşturduğu bir halk hareketi olduğunun çok farkındalar. Gerze’de hep bir azınlık olacaklarını bildikleri için kapı, kapı dolaşıp kendilerini mazlum gibi gösterip Türkiye’nin her yerinde haksız davalarına yeni yandaşlar bulmaya çalışıyorlar. Ama nafile Gerze’nin sessiz çoğunluğu GERÇEK’te birleşerek gücünü gösterdi, “yeter artık söz milletindir” dedi.  İşte bu yüzden bu azınlığın gücü Gerze’nin hasretle beklediği yatırımları ve umut dolu geleceğini engellemeye yetmeyecek.











Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 15:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER