Gerzeli Cup Mısır

Anne Hakkı Ödenmez.

Gerzeli Cup Mısır

 İlçemiz Liman İçi mevkiinde bardak mısır satan Türkan Uyanık’ın mısır tezgâhına konuk olduk.

Ramazan Ayı’nın bitimine sayılı günler kalırken İlçemiz Liman İçi mevkiinde çocuklarıyla birlikte bardak mısır satan Anne Türkan ile konuşarak onun ekmek kavgasındaki zorlu mücadelesine tanık olduk.

Türkan Uyanık 45 yaşında. İkisi kız biri erkek üç çocuk annesi. 22 senedir Gerze’de kiralık bir evde yaşıyor. Anne Uyanık önceleri ev hanımıyken bundan 8 yıl önce eşini kaybetmiş ve bu sene Ramazan Ayı’nda açmış olduğu mısır tezgâhını çalıştırarak dimdik ayakta duruyor. Anne Türkan mısır tezgâhını akşam 20:00 ile 02:00 saatleri arasında açık tutuyor.

Evlatlarıyla birlikte mısır tezgâhın başında duran Anne Türkan: ‘’ Kızlarımın okul ihtiyaçlarına yardımcı olmak için mısır tezgâhını açtık. Ve el birliğiyle çocuklarımla mısır tezgâhını çalıştırmaktayız’’ diyor.

Anne Türkan ayrıca mısır tezgâhını sadece Ramazan Ayı boyunca değil bayramda da çalıştırmayı düşündüğünü söylemesinin yanı sıra bir de okullar açılıncaya kadar ekmek davasının peşindeyiz sözlerini vurguluyor. Ardından Anne Türkan, ‘Allah’ım evlatlarıma ve bana güzel günler göstersin. Kötü günler uzakta kalsın’ cümleleriyle gelecek güzel günlere olan inancının herkese örnek olmasını istiyor.

Anne Türkan son olarak gelen misafirleri güler yüzle karşılamanın, onları tatlı dille hoş görmenin,  onlara iyi davranmanın yani müşterileri sevgi ve saygı ile ağırlayıp onların memnuniyetle ayrılmasının önemini vurguluyor.

Biz de Gerze Gündem Haber olarak, güler yüzle karşılamaları ve keyifli sohbetleri için Anne Türkan’a teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyoruz.



Stajyer: Mehmet Baş

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER