“Kaş Yapayım Derken, Göz Çıkarma” Buna Derler

Sarımsak Çayında yapılan dere ıslah çalışmaları çevre köylüleri perişan ediyor.

“Kaş Yapayım Derken, Göz Çıkarma” Buna Derler

“Kaş yapayım derken, göz çıkarma” sözünün hayata geçirildiği bir örnek, haberimizin ana temasını teşkil ediyor.

Dere ıslah çalışmaları sürdürülmekte olan Sarımsak çayından bu kapsamda alınan çay malzemesi zemin kotunun düşmesine sebep olurken, bu durum kot farkından dolayı da, çaydan çevredeki bağ bahçe ve tarlalara verilen suyu taşıyan borulara su ulaşamamasına neden oluyor. Sıkıntı da işte burada başlıyor. Çünkü Sarımsak çayından alınan su ile bu çevrede yaklaşık 2000 dönümlük bağ, bahçe ve tarlanın sulaması gerçekleştiriliyor.

Ekili arazilerde sulanamaması da beraberinde geçimlerini tamamıyla tarıma dayalı ürünlerden sağlayan çevre köylülerin ektiklerini biçememe ve dolayısıyla da ekonomik olarak çok zor durumda kalmalarına neden oluyor.

Sarımsak çayı sayesinde hayat bulan çevre köylerden biri olan Belören köyü Muhtarı Bekir Yıldız konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Köyümüz bu çay sayesinde hayat buluyor. Tahıla dayalı tarım köylümüzü ekonomik anlamda zaten kurtarmıyor, insanımız çay çevresinde sulamaya dayalı meyve, sebze ve benzeri ürünler üreterek hayatını sürdürmeye çalışıyor. Yetkililer bir önce bu soruna çözüm bulmazsa yakında köyümüzden göçler başlayabilir.” ifadelerini kullandı.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 15:04

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER