Kumpir Sevenler Müjde

Selda Yoğurtçu tüm malzemelerini kendisinin hazırladığı kumpiri damak zevkinize sunuyor.

Kumpir Sevenler Müjde

Ülkemiz insanının yemek kültürü içine son dönemde giren kumpir, büyük şehirlerde bilinmesine ve tüketilmesine rağmen ilçemizde tanınması son dönemlere denk gelmektedir.

Arnavutluk’ta doğduğu ve bir Arnavut yemeği olarak bilinen kumpirin Arnavut’ça da patates anlamın geldiğini de belirtelim.

Son yıllarda özellikle Gerze Belediyenin çok büyük destek ve katkılarını arkalarına alan Gerzeli ev hanımları, hem aile, hem de ilçe ekonomisine hatırı sayılır katkılarda bulunmaya başladılar.

Bundan önce evde ürettiklerini, birkaç yıldır belediyenin orta çay bahçesi karşısında kendilerine tahsis ettiği işyerlerinde satışa sunmaya başladılar. Ev hanımı Selda Yoğurtçu’da bu girişimcilerden biri. O, bu alanda farklı bir uğraşı hayata geçirerek kumpir yapmaya başladı. Ancak Selda hanımın yaptığı kumpirin bir farkı var. Kumpire katacağı tüm malzemeleri mutfağında kendisi özenle üreterek, nefis turşular ile beraber, son derece sağlıklı bir ortamda tüketicinin damak zevkine sunuyor.

Selda Hanım, tamamen kendi imalatı kumpirden tatmak isteyen farklı damak zevklerine düşkün konuklarını orta çay bahçesi karşısındaki işyerine bekliyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 10:31

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
orhan
orhan - 9 yıl Önce

belediye canım iskeleyi bekteşa panayırına çevirmiş.macuncu mısırcı kestaneci midyeci kumpirci tantunici incik boncukcu bu nedir arkadaş yürüyecek yer yok.sade hali çok hoştu.anlaşılan gerze pazarı yakında iskeleye kadar uzayacak.turizm anlayışı sıfır.yeri gelmişken osman bey şu pazar yerini ve otogarı çıkarın şu şehir içinden.geçen cuma misafirlerim geldi rezil oldum

banner381
SIRADAKİ HABER