MHP Gerze Teşkilatından Kınama

MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu’na düzenlenen saldırıda ağır yaralan Cengiz Akyıldız hayatını kaybetti.

MHP Gerze Teşkilatından Kınama

Gerze MHP Belediye Başkan Adayı ve Gerze MHP İlçe Teşkilatı seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul Esenyurt'taki seçim ofisine yapılan bir vatandaşın hayatını kaybetmesi ve 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı Gerze MHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Taş ve Gerze MHP İlçe Teşkilatı kınadı.

Edinilen bilgilere göre, olay Esenyurt’ta bulunan MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı. Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP’lilere  karşıt görüşlü bir grupun silah, bıçak ve sopalarla saldırması sonucu 3’ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu’na düzenlenen ve 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Bu arada saldırıda yaralananların isimleri de belli oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cengiz Akyıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, saldırıda Kemal Sıla, Gencay Yılmaz, Ercan Kamil Tanrıverdi, Ramazan Türkmel, Cihan Köç da yaralandı. Saldırıda hafif yaralanan Tuncay Erol ile Cihan Coş’un ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Olay üzerine Gerze MHP Belediye Başkan Adayı ve Gerze MHP İlçe teşkilatı “Milliyetçi Hareket Partisi'nin Esenyurt'taki seçim ofisine yapılan ve bir yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırıyı şiddet ve nefretle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’a Allahtan rahmet, halkımıza da sabırlar diliyoruz. Yaralı olan 8 vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sunar faillerin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini diliyoruz” açıklamasında bulundular.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 12:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER