Diş Eti Uzmanı Görevine Başladı

Genel Sekreterliğe bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde( periodontoloji) Diş eti uzmanı görevine başladı.

 Diş Eti Uzmanı Görevine Başladı

  Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Alper DELİER yapmış olduğu açıklamaya göre Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine atanan Diş eti Uzmanının dişleri çevreleyen sert ve yumuşak dokuların klinik ve mikroskobik yapısını inceleyen, bu dokuları etkileyen hastalıkları teşhis eden, tedavilerini uygulayan ve sonrasında kazanılan sağlığın idamesini sürdüren Diş Hekimliği dalı olduğunu bu sayede bu tür rahatsızlığı olanların dışarıya sevk yapılmadan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yapılacağını söyledi .

  Periodontal hastalık her yaş grubunda görülebilecek olup en yaygın belirtisi dişetinde kanamadır ve dişeti kızarık, şiş ve parlak görünüm alır. Çoğu zaman bu belirtilere, ağız kokusu, diş etinde kaşınma ve dişlerde hassasiyet de eşlik eder. Hastalık genellikle ağrı şikayeti vermediğinden belirti vermeden ilerleyebilir. Periodontal hastalığın ilerlemesiyle sağlam, çürüksüz dişlerin destek dokularındaki kayıp meydana gelmekte ve diş sallanarak kaybedilmektedir.

  İmplantoloji ise; periodontal hastalık veya çürük gibi sebeplerden doğal dişlerini kaybetmiş hastaların diş eksikliğini gidermek amacıyla titanyum esaslı yapay köklerin çene kemiğine yerleştirilmesi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 09:58

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER