Dava Başlandı

Sinop Pusulası muhabirlerinden Murat Yılmazer’in 10.10.2012 tarihli Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermiş olduğu dilekçesi sonucunda Sinop 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Dava Başlandı

  Bilindiği gibi Murat Yılmazer, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı başvurusunda Sinop’ta yayın yapan bazı yerel gazetelerle ilgili olarak sahte sigortalı göstermek ve devleti zarara uğratma şikayetinde bulunmuştu. Bunun üzerine SGK müfettişleri tarafından Sinop merkezde yapılan denetimlerde tespitler ve çevre soruşturmalarındaki incelemelerde sahte sigortalı tespit edilen kişilerle ilgili olarak müfettişler rapor tuttu. Bu raporlar, Murat Yılmazer’in söz konusu şikayeti üzerine Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Müfettişlerin raporlarıyla birlikte Savcılık da İddianameyi hazırlayarak Sinop 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı

İddianameyi kabul eden Sinop 1.Ağır Ceza Mahkemesi ‘nde 10.12.2014 tarihinde davanın ilk duruşmasına başlandı. Haklarında dava açılan kişilerin 5187 ve 5510 sayılı kanunlara aykırılık davasının ilk celsesi gerçekleştirildi.

Mahkeme Başkanı Şamil Koç ve üyeler Tuncay Elarslan ile Senem Abit Ün’ün hazır bulundukları ilk celsede adı geçen sanıkların kimlik yoklamaları yapılarak ilk ifadeleri alındı. Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Şubat 2015 tarihine erteledi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 13:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER